Az adójóváírás az adóalap-kiegészítéssel növelt bérjövedelem 17 százaléka, legfeljebb havi 15.100 Ft. A jogosultsági határ évi 3.188.000 Ft, e fölött az adójóváírás csökkentett mértékben vehető...
Ajánlott oldalak
2011-05-23 11:09
BDB
Feketelistán 120 ezer cég!
A legfrissebb adatok szerint mintegy 120 ezer cég ellen folyik adóvégrehajtás. Bár éves szinten az ilyen jellegű intézkedések számát meghatszorozta, a hátralékok összege négyszeresére nőtt.

Az adózási morál az elmúlt időszakban a szigorítások ellenére sem javult. Bár az adóhatóság tíz év alatt a végrehajtási intézkedések számát éves szinten meghatszorozta, a hátralékok összege négyszeresére nőtt – tájékoztat a Feketelista.hu. Ehhez természetesen nagymértékben hozzájárult a pénzügyi válság is, aminek következménye, hogy a bankszámlákon tartott pénz, melyet inkasszó alá vonhattak volna,  igen jelentősen lecsökkent.

Jelenleg mintegy 120 ezer cég ellen folyik adóvégrehajtás, összesen 534 milliárd forint értékben. Az eljárások száma annak ellenére sem fogy, hogy hetente kb. ötezer vállalkozás ügyét zárják le, azonban helyükre mindig újak lépnek, több cég ellen havonta újabb és újabb végrehajtás indul.

A vállalkozások teljes adótartozása már meghaladja a 2125 milliárd forintot. Külön probléma, hogy a végrehajtás alá vont cégeknek csaknem háromnegyede gyakorlatilag már nem működik, így kevés az esély a behajtásra. Az adóhatóság adatai is arról tanúskodnak, hogy számos intézkedés ellenére romlott a hátralékok behajtási megtérülése; éves szinten számítva a korábbi 28-30 százalékról 23 százalékra mérséklődött.

 

Cimkék: adó,apeh
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Feketelistán 120 ezer cég!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.