Az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnál lehetőség van két pályázatra is, amely a munkanélküliek vállalkozóvá válását segíti. A vállalkozás indítását elősegítő pályázat keretében a) 3 millió Ft-ig...
Ajánlott oldalak
2010-06-18 14:49
mot
Ezentúl nem nyelné le a kiszabott bírságot a hatóság
A beszedett bírságot ezentúl a hatóságok nem használhatnák fel saját működési költségeik fedezésére – ez áll a Fidesz új, törvénymódosító javaslatában. A kormányzó párt azt szeretné elérni, hogy a hatóságoknak ne álljon érdekében a kis- és középvállalkozásokat megbírságolni.

„A bírság kiszabásában való érdekeltségének megszüntetése érdekében a hatóságok ne használhassák fel működési és egyéb költségeikre a kis- és középvállalkozásokkal szemben kiszabott bírságot.” – indokolta csütörtökön benyújtott indítványát Szatmáry Kristóf. A módosító javaslatban az is szerepel, hogy a szakhatósági ellenőrzést végző szervezetek az első esetben - az adó- és vámhatósági eljárást kivéve - bírság kiszabása helyett figyelmeztetést alkalmazzanak. Továbbá Szatmáry Kristóf képviselő jogosultságot adna a Vállalkozásfejlesztési Tanácsnak arra, hogy a szervezet javaslatot fogalmazzon meg a kkv-kat érintő szabályozási környezet kialakítására és a szektor helyzetét érintő hatástanulmányok elkészítésére.

 


 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Ezentúl nem nyelné le a kiszabott bírságot a hatóság
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.