Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Ajánlott oldalak
2010-11-02 09:30
Szűcs Ágnes
Ez kell nekünk! Kiszámítható gazdasági környezet…
A kormány új gazdaságpolitikája részeként a kiszámítható gazdasági környezet kialakításával segíti és erősíti a kis- és középvállalkozásokat, amelyeknek kiemelt szerepük van a munkahelyteremtésben.

A kis- és középvállalkozásokkal foglalkozó konferenciát szervezett a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) és az Európai Unió Bizottsága.

A konferencián Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter szerint Magyarország ismét a régió vezető gazdasági tényezőjévé válhat, miután a versenyképességet erősítő, kiszámítható gazdasági környezetet teremt. Akkor is, ha az elmúlt évek hibás gazdaságpolitikája miatt adósságcsapdába került Magyarország.

 

A kormány új gazdaságpolitikája részeként a kiszámítható gazdasági környezet kialakításával segíti és erősíti a kis- és középvállalkozásokat, amelyeknek kiemelt szerepük van a munkahelyteremtésben. A kis- és középvállalkozási szektor foglalkoztatja a hazai munkavállalók 70 százalékát, miközben az összes árbevétel 37 százalék. A kormány növelné a kkv szektor exportképességét és a hozzáadott értéket teremtő képességét. A kkv szektor exportban való részesedése jelenleg 37 százalék, míg a hozzáadott érték 43 százalék.

Nicholas Martyn, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős főigazgatóságának vezetője hangsúlyozta, hogy az európai innováció motorjai a kis- és középvállalkozások. Ezért az EU jövője szempontjából döntő fontosságú, hogy a közösség képes legyen kihasználni a kis- és középvállalkozásokban rejlő növekedési és innovációs lehetőséget.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Ez kell nekünk! Kiszámítható gazdasági környezet…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.