A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2010-03-18 16:19
Szűcs Ágnes
Európa legnagyobb fürdőkomplexuma Hajdúszoboszlón
Ünnepélyes keretek között átadták az Aqua-Palace Fedett Élményfürdőt Hajdúszoboszlón.

Az Aqua-Palace élményfürdő tizenötezer négyzetméteren 20 medencével, 1600 négyzetméteres vízfelülettel egyszerre 1000 fő befogadására alkalmas. Az egész évben üzemelő létesítmény Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. A vízipalota három épületrészből (élményfürdő, szörf és squash épületből) áll, melyben fürdővilág, gyermekvilág, szauna világ, uszoda és privát fürdők létesültek.  Az Aqua-Palace kétpályás szörffel, különböző korhű helyszínek kialakításával és exkluzív medencével várja a vendégeket. Közvetlen összeköttetésben áll a gyógyfürdővel és a stranddal. A létesítményeket kiegészíti a sok wellness, fitnesz szolgáltatás és a vendéglátó egységek. 2002-ben a Széchenyi Terv keretében született meg az élményfürdő létrehozásának ötlete, de akkor ezek a projektek kimaradtak a fejlesztésből.

A beruházást a Hungarospa Zrt. végezte az Európai Unió és a magyar állam támogatásával. A teljes beruházás értéke 4,8 milliárd forint. Az egész létesítmény felépítése összesen 20 hónapig tartott. 2010. február 15-én volt a műszaki átadás, de az ünnepélyes átadásig terheléses próbaüzemet folytattak.

Az Aqua-Palace létrehozásával a beruházók azt szeretnék elérni, hogy bővítsék a turisztikai kínálatot, mely által megnövekszik a szezon hossza, továbbá javul a vendégforgalom volumene nemcsak Hajdúszoboszlón, hanem az egész régióban.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Európa legnagyobb fürdőkomplexuma Hajdúszoboszlón
Hozzászólások száma: 1 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.