A kormány minden évre jóváhagyja az aktuálisan érvényes minimálbér összegét. A minimálbér a kötelezően fizetett legkisebb munkabér. A teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozók havi bruttó bére...
Ajánlott oldalak
2010-02-15 11:03
Majoros-Tóth Orsolya
Éttermi csődhullám jön
Egy ágazati felmérés szerint a közeljövőben az éttermek 18-20 százaléka mehet csődbe a visszaeső fogyasztás és a kedvezőtlen kormányzati intézkedések miatt.

Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke a Világgazdaságnak adott interjújában elmondta, hogy az egyik fő probléma a 25 százalékos áfakulcs. A beszerzések után visszaigényelhető összeg ugyanis jóval kevesebb, mint a bevételek után fizetendő adó.

„A problémát fokozza, hogy a válság és a kormány válságkezelő intézkedései - a melegétkezési utalványok és az üdülési csekk megadóztatása miatt - tovább csökkent a forgalom, a fogyasztók megtartásáért zajló verseny következtében pedig a megemelkedett különböző költségeiket (energiadíj, bérköltségek) nem tudták érvényesíteni az áraikban.” – fűzte hozzá a cikkhez Török Lajos, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGF KVIK) főiskolai docense.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Éttermi csődhullám jön
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.