Az Állami Foglalkoztatási Szolgálatnál lehetőség van két pályázatra is, amely a munkanélküliek vállalkozóvá válását segíti. A vállalkozás indítását elősegítő pályázat keretében a) 3 millió Ft-ig...
Ajánlott oldalak
2010-10-11 10:01
BDB
Eredeti legyen vagy elég a másolat is?
Bár továbbra is követelmény a számlapéldányok maradéktalan elszámolása, az a PM rendelet, mely előírta az eredeti és másolati példány megkülönböztetését eltörlésre került, tehát a továbbiakban nem kell különbséget tenni a számla eredeti és másolati példánya között, illetve elegendő a másolati példány megőrzése.

Fontos megjegyezni, hogy továbbra is követelmény a számlapéldányok hiánytalan elszámolása, ám ennek módjára vonatkozóan nincs hatályos jogszabályi rendelkezés - figyelmeztet a hvg.hu oldalán Veszprémi István, a Deloitte adópartnere. A szabályozás hiányában a vállalkozó saját belátása szerint dönthet, hogy miként tesz eleget a követelményeknek. Veszprémi István szerint elfogadható módszer, ha például az egyes számlákon továbbra is feltüntetik a példányszámokat, illetve az eredeti vagy másolati jelleget.

 

A hatályos követelményeknek minden tekintetben eleget kell tenni és a számlakibocsátásnál különös gondossággal kell eljárni. Amennyiben a számla számítógépes programmal kerül kinyomtatásra, az példányszám nélkül kerül kibocsátásra, viszont ez esetben aggályos a számlákra vonatkozó szigorú számadási kötelezettség és a hiánytalan számlapéldányok elszámolásának betartása is.

A számlát kibocsátóknak a jogszabály adta lehetőségek kiszélesedése mellett a saját ügymenet sajátosságaihoz igazodva a jövőben is különös körültekintéssel kell eljárniuk a számla előállítása során - tette hozzá Veszprémi István a hvg oldalán.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Eredeti legyen vagy elég a másolat is?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.