Egy üzlet átvételét lehetőleg ne a működtető cég megvásárlásával, hanem csak a tevékenység átvételével oldjuk meg. Úgy nincs kockázat az előző cég esetleges tartozásai, megvásárláskor fel nem...
Ajánlott oldalak
2010-09-08 08:48
BDB
Építőipari helyzetjelentés
Az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) valószínűsítése szerint az építőipar helyzete 2011 második féléve előtt nem lendül fel számottevően. A várakozások szerint a tavalyi évhez képest idén további 10 százalékos csökkenés várható országos szinten az építés-szerelési tevékenységekben; a júniusi adatokat összevetve ez az arány 20 százalékos csökkenést mutatott a KSH adatai szerint.

A Központi Statisztikai Hivatal építőipari jelentése a júniusi hónapot figyelembe véve 20 százalékos csökkenést mutat előző év hasonló időszakához képest. A legóvatosabb becslések szerint is az év végére összességében 10 százalékos visszaesés lesz tapasztalható az építés-szerelési tevékenységekben. Reményre ad okot, hogy az új Széchenyi-terv évi 40-50 ezer új lakás és 5-10 ezer új bérlakás építését irányozta elő, és az elemzők szerint a keresleti oldalon sem lesz hiány.


Több beruházás indul az októberi választások előtt is, mely szintén új lendületet adhat az iparág számára. Már most több csatornázási, útépítési, településrendezési, szépítési és komfortosítási munkára adtak le az önkormányzatok rendelést, valószínűleg ezek száma a közeljövőben tovább nő. A lakásépítésben kevesebb pozitív jel tapasztalható, az előrejelzések igen óvatosak. Bár a fiatalok lakásvásárlási kedve töretlen a statisztikák szerint, mégis kérdéses, hogy mekkora lesz a valós fizetőképes kereslet. Ez utóbbi nagymértékben függ a támogatási rendszertől is, melynek elemei még kidolgozás alatt állnak. Egy jól átgondolt támogatási stratégia és szabályozás hatására fellendülhet az építőipar helyzete, de ennek tényleges megvalósulása esetén is leghamarabb 2012-re várható az ágazat helyreállása.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Építőipari helyzetjelentés
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.