a) természetes személy munkáltató által kizárólag háztartási munkára, b) kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősülő munkáltató által történő foglalkoztatásra, c) mezőgazdasági, továbbá...
Ajánlott oldalak
2011-01-17 08:27
BDB
Építőipar felcímkézve – új szabályozás a láthatáron!
Az építőiparban dolgozók egészségét és biztonságát az eddigieknél sokkal jobban szem előtt tartaná az a jogszabály-tervezet, melyről várhatóan második olvasatban január 18-án dönt az EP. Az új szabályozás a mikro- és kisvállalkozásokat érintő könnyítéseket is tartalmazza, természetesen az alapcélok szem előtt tartásával.

A jövőben egyértelműen jelezni kell a címkén, ha egy építőanyag veszélyes összetevőket tartalmaz – foglalja magába az a jelentés, melyet január 10-én egyhangúlag hagyott jóvá az EP belsőpiaci bizottsága. A szabályozás legfőbb célja, hogy az építőiparban dolgozók egészségét és biztonságát védje, mindemellett a mikrovállalkozások és kiscégek életén is könnyítene, hiszen azok új, egyszerűsített eljárások mellett is dönthetnek. A könnyítést abban az esetben alkalmazhatják az érintett vállalkozások, ha bizonyítani tudják, hogy a termékeik megfelelnek a szükséges követelményeknek és ennek bizonyítási módszerei a harmonizált normákkal egyenértékűek.

 

A termék teljesítőképességéről minden esetben nyilatkozatot kell mellékelni, ez alól csak a hagyományos vagy az örökségmegőrzésnek megfelelő módon, nem ipari gyártás során előállított termékek kaphatnak mentességet.

Várhatóan második olvasatban január 18-án szavaznak az előterjesztésről. Amennyiben az Európai Tanács is helyt ad a szabályozásnak, az húsz nappal azután lép életbe, hogy megjelenik az EU hivatalos lapjában. A jogszabály több rendelkezése azonban várhatóan csak 2013. július 1-je után lesz hatályos, hogy a vállalkozásoknak legyen ideje az átállásra.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Építőipar felcímkézve – új szabályozás a láthatáron!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.