Engedélyköteles társas vállalkozói tevékenység vagy bármely egyéni vállalkozás esetén a szükséges végzettségről a területileg illetékes okmányirodánál kell érdeklődni. Náluk van ugyanis egy nagyon...
Ajánlott oldalak
2009-12-05 09:47
Majoros-Tóth Orsolya
Építőipar: ellentmondásos jövőkép
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének közgyűlésén a szervezet 20 éves jubileumát ünnepelték, de a múlt mellett a jövendő is porondra került.
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének közgyűlésén a szervezet 20 éves jubileumát ünnepelték, de a múlt mellett a jövendő is porondra került. 

A budapesti, 2009. december 4-én rendezett közgyűlésen felszólaló szakemberek a hazai építőipar jelenlegi helyzetét és várható lehetőségeit boncolgatták. „A magyar építőipar termelése 2,7 százalékkal csökkent az idén, az EU 8,4 százalékos visszaeséséhez képest ez még jónak mondható, az ágazat visszaesése elérte a mélypontját.” - mondta Fegyverneky Sándor, országos főépítész. A közgyűlésen elhangzott, hogy a - Nemzeti Fejlesztési Ügynökség adatai alapján - a 2013-ig tartó időszakra 16.500 darab uniós támogatású projektet fogadtak el 3,2 milliárd forint összeggel. 13 600 projekt már el is indult, 2,8 milliárd forint értékben.

Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöke pesszimistábban értékeli a jövő évi lehetőségeket. Szerinte a visszaesés nem befejeződött még be, és 2010-ben csak a mélyépítés fog növekedni, a magasépítés tovább csökken. Összességében tehát nem javul az építőipar helyzete. „Jövőre sem lesz növekedés az építőiparban, ráadásul az uniós projektek húzóerejét sem érzékelik, csak a hitelhez jutás nehezülését.”
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Építőipar: ellentmondásos jövőkép
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.