Ha a nyugdíjasnak a nyugdíja mellett keletkezik jövedelme, akkor nem vonnak pénzbeni egészségbiztosítási járulékot, sem munkaerőpiaci járulékot tőle. A kifizető ugyanúgy megfizeti a vállalkozást...
Ajánlott oldalak
2010-07-02 07:02
Szűcs Ágnes
Enyhül az uniós pénzek felhasználásának ellenőrzése
Egy módosító kormányrendelet értelmében július 1-től mégsem bonyolítják tovább az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, az Európai Szociális Alapból és a Kohéziós Alapból származó támogatások fogadásához kapcsolódó ellenőrzést.

A Magyar Közlönyben kihirdetett kormányrendelet szerint mégsem lép hatályba az a szabály, amely előírja, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség köteles a pályáztatás, a szerződéskötés, a pénzügyi lebonyolítás, a közbeszerzési eljárás lefolytatásának ellenőrzésére. Nem kell részletes eljárásrendet kidolgoznia a folyamatba épített ellenőrzés miatt, és nem kell előírni annak alkalmazását valamennyi hitelesítést végző szervezet számára.

Az eredeti rendelet kötelezővé tette volna július 1-től valamennyi operatív programra  a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, illetve a közreműködő szervezet számára azt, hogy a folyamatba épített ellenőrzés részeként gondoskodnia kell a kockázatelemzésen alapuló mintavételezéssel kiválasztott projektek helyszíni ellenőrzéséről.

Ennek keretében különösen figyelni kell a közbeszerzéseknél a benyújtott dokumentumok eredeti dokumentumokkal való összhangját, a benyújtott dokumentumok valódiságát, a dokumentumok megőrzésére vonatkozó szabályokat. Ezt a szabályt hatályon kívül helyezte az új rendelet.
Továbbra is hatályos marad azonban az a szabály, hogy a Regionális Operatív Programoknál az uniós alapokból származó támogatásból megvalósított közbeszerzések ellenőrzési szabályait kell alkalmazni.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Enyhül az uniós pénzek felhasználásának ellenőrzése
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.