A forgalomból árbevételünk származik, ami korántsem azonos a nyereséggel, ugyanis vannak költségeink: pl. rezsi, alvállalkozóknak, beszállítóknak kifizetett beszerzési költség, bérköltség stb. A...
Ajánlott oldalak
2010-10-01 07:35
BDB
Engednek a negyvennyolcból? – kevesebb adó, kisebb terhek
A korábban alkalmazott ötvennyolc adónemet jelenleg negyvennyolcra sikerült leszorítani, de a jövőbeni várakozások szerint ez mindössze 10-20 adófajtára mérséklődne, ami növeli az átláthatóságot és jelentősen csökkenti az adminisztrációs terheket.

Az adóterhek mérséklése és a adónemek közel felére csökkentése mellett a kormányzat tervei szerint a vállalkozások adminisztrációra fordított kiadásait is nagymértékben visszavennék. Ez jelenleg évi 2.800 milliárd forintot tesz ki, melyet a várakozások szerint négy év alatt nyolcvan-száz milliárddal csökkentenének – árulta el Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Napi Gazdaság konferenciáján Budapesten.

Szó esett az Új Széchenyi Tervről is, melyet a kormány uniós pénzből kíván megvalósítani. 2013-ig még 1800 milliárd forint szabad forrás áll rendelkezésre, melynek ötven százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre kívánják fordítani.


Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az új pályázati rend szerint nem a vállalkozóknak kell alakulni a pályázathoz, hanem fordítva. Eddig ugyanis központi kérdés volt, hogy mire pályázzanak, holott a valós probléma az volt, hogy egy jó ötletet miként lehet finanszírozni. A jövőben a pályázatírók döntésén alapul majd, hogy a vissza nem térítendő támogatásból, kedvezményes hitelből és a tőketámogatásból miként rakják össze egy jó ötlet finanszírozását.

A vállalkozásfejlesztési program négy év alatt százötvenezer munkahelyet teremt majd, elsősorban a versenyképességi szerződés részével, melyben az önkormányzat és az állam abban állapodik meg, hogy előre meghatározott idő alatt hány munkahely keletkezik a településen.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Engednek a negyvennyolcból? – kevesebb adó, kisebb terhek
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.