A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2009-12-04 15:17
Majoros-Tóth Orsolya
Energiatakarékosság: Ablakon bedobott pénz
Ingyenes, tájékoztató jellegű konferenciasorozatot tart a kis- és középvállalkozóknak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a CHANGE projekt keretében. A téma az energiahatékonyság és a takarékosság, megújuló energia alkalmazásával.
A budapesti konferencián több szakember tartott előadást a kapcsolódó témákban az Unió helyzetéről és terveiről, az aktuális pályázati lehetőségekről. Néhány példaértékű vállalkozást is bemutattak, szóltak a megújuló energiák alkalmazásával működő beruházásokról. Kiemelt helyet kapott a konferencián a napenergia népszerűsítése, a biomassza és a biogáz hasznosításának témája, valamint a geotermikus energia bemutatása.

Herczog Edit európai parlamenti képviselő Az Unió energiapolitikájáról, az energiahatékonyság támogatásáról beszélt előadásában. Lipcsik Melinda, az Energia Központ Nonprofit Kft munkatársa az energetikai rendszerek támogatási rendszeréről tájékoztatta a résztvevőket.

Dr. Szabó Bence, a Magyar Pályázatkészítő Iroda pályázati tanácsadója az előnyökön kívül a buktatókról is beszámolt: előadásában kitért rá, hogy a különböző engedélyek beszerzése és mellékletek csatolása nehezíti a megvalósítást, valamint a megvalósíthatósági tanulmány mellett környezeti hatástanulmányt is kell készíteni a projektekhez.

Besenyei Mónika, a KÖVET Egyesület programvezetője a környezettudatos megtakarítási lehetőségek terén tartott beszámolót. Kiemelte az is, hogy a legtöbb hazai vállalkozás azért nem lép előre a témában, mert sok tévhit kering a „zöld energiáról”, például, hogy sokba kerül kiépíteni, ugyanakkor a rá irányuló beruházás nem hoz jelentős megtakarítást havonta. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy ha csupán odafigyelést áldozunk a pazarlás kiszűrésére, már az is gazdasági hasznot hajt a környezeti haszon mellett. Például ha áramtalanítjuk a feleslegesen bekapcsolva hagyott gépeket, az „ablakon bedobott pénz”.  Az ennél nagyobb volumenű intézkedések viszont még nagyobb megtakarítást jelentenek a cégeknek.

A konferenciasorozat folytatásának pontos helye és időpontja még nincs kitűzve, de a szervezők 2010 első negyedévében szándékoznak megtartani a további két konferenciát Székesfehérváron és Szombathelyen.
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Energiatakarékosság: Ablakon bedobott pénz
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.