A közép- vagy felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatói jogviszonya főállású jogviszonynak számít, ezért az így tanuló hallgatónak nincs kötelező járulékfizetési kötelezettsége...
Ajánlott oldalak
2010-03-24 10:06
Szűcs Ágnes
Eltiltották az egri termékjelzéstől a 2005-ös Év Borászatát
Három évre eltiltotta az „egri” termékjelzés használatától a Vincze Borászat Kft-t Eger Város Hegyközségének Választmánya.

A határozat szerint a hamisított bor előállítása, forgalmazása jelentős kötelezettségszegés, továbbá a bor előállítására, tárolására, nyilvántartására, forgalomba hozatalára vonatkozó rendelkezések megszegése miatt döntöttek az elmarasztaló intézkedések megtétele mellett.

20 ezer forint pénzbírsággal, illetve a mindenkori hatályos jogszabályi rendelkezésnek megfelelő eredet-megjelölést viselő bor, a védett eredetű bor(,) és az oltalom alatt álló földrajzi jelzést viselő bor minőségjelölésének alkalmazásától 3 évre való eltiltással sújtja a borászatot Eger Város Hegyközségének Választmánya.

A Vincze Borászat Kft. 2005-ben elnyerte az Év Borásza címet, viszont tavaly szeptemberben a borászat által beküldött vizsgálati mintában a természetesnél több, mint kétszeres glicerint talált a Borminősítő Igazgatóság. Akkor az igazgatóság 30 napra bezáratta a borászatot, ugyanakkor az igazgatóság ellenőre nem találta meg azt a 250 hektoliter bort, amelyet tételként a borászat megjelölt. Vincze Béla azt állította, hogy a fenti mennyiség két másik pincéjében található. Októberben a két másik pincében talált borból és az ellenmintaként tárolt borból (melynek egyeznie kellett volna a beküldött borral) is mintát vettek, amiről szintén kiderül, hogy a megengedettnél jóval több glicerint tartalmaz.

A Borminősítő Intézet igazgatója szerint már nemcsak a pincészetből beküldött mintákban, hanem a már kereskedelmi forgalomba került palackokban is találtak glicerintöbbletet. Köztük abban a borban is, amely évjárattal elnyerték az Év Borászata címet is.

Cimkék: bor
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Eltiltották az egri termékjelzéstől a 2005-ös Év Borászatát
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.