Bármilyen kereskedelemről legyen szó a szükséges végzettségről a helyi okmányiroda ad kizárólag pontos felvilágosítást. Végzettség akkor biztosan nem kell, ha valaki kizárólag a saját maga által...
Ajánlott oldalak
2010-09-28 08:26
BDB
Előrehozott kifizetések, jövőbeli remények
A jövő évi területalapú támogatások feléhez és a tejtámogatások ötven százalékához még az idén hozzájuthatnak a magyar gazdálkodók. Az agrártámogatások egyes elemeinek előrehozott kifizetésére október 16-tól számíthatnak az ágazat termelői.

„Brüsszelben az Európai Unió Bizottsága elfogadta kérelmünket, így október 16-tól a jövő évi területalapú támogatások 50 százalékát, mintegy 124 milliárd forintot kaphatnak meg a magyar termelők” – mondta Fazekas Sándor, a Vidékfejlesztési Minisztérium tárcavezetője.

A pozitív döntés összesen 800 ezer hektár termőterületre vonatkozik és 180 ezer gazdálkodót érint hazánkban. Magyarországon kívül az előlegfizetés lehetőségét Belgium, Franciaország, Görögország, Olaszország, Írország, Lettország, Litvánia, Spanyolország és Románia is megkapta. A földalapú támogatással hektáronként 86 euróhoz (kb. 24.350 ft/hektár) juthatnak a gazdák.

 

A tejágazat fellendítésében jelenthet könnyítést a tejtámogatások egy részének kifizetése, mely a 124 milliárd forintos keretösszegből mintegy 6,5 milliárd forintot tesz ki. Ez tejkilogrammonként 4,5-5 forintot jelent – tette hozzá a miniszter.

A szerdai kormányszóvivői tájékoztatón a másodlagos élelmiszervizsgálat kérdésére is kitértek, illetve értékelték az élelmiszerbiztonsági intézkedéseket.

„A másodlagos élelmiszervizsgálat dupla biztonságot jelent. Indokolt és szükséges, hogy komoly hatósági odafigyelés legyen ezen a területen” – hangsúlyozta Fazekas Sándor.

Nagy Anna kormányszóvivő a témával kapcsolatban felhívta a figyelmet arra a közelmúltban kiadott európai uniós élelmiszerbiztonsági jelentésre, aminek tanúsága szerint a tavalyi évben kifogásolt termékek mintegy 20 százaléka hazánkból származott, továbbá azon reményét is  kifejezte, hogy a jövőbeli intézkedések ezt az arányt tovább csökkentik.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Előrehozott kifizetések, jövőbeli remények
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.