A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2011-06-02 10:18
BDB
Elköltözött, no de hova?
Vállalkozás felfüggesztése, adószámtörlés és törvényességi felügyeleti eljárás… Ez vár azokra a cégekre, akiket a hatóság nem talál a bejelentett székhelyen és ehhez már az is elég, ha nem vesznek át egy hivatalos levelet. A tapasztalatok szerint sok cég egyszerű feledékenységből nem jelenti be a székhelyváltoztatást, melynek súlyos következményei lehetnek.

Ha egy vállalkozást nem találnak a bejelentett székhelyén, akkor több következménnyel is számolni kell: azon túl, hogy felfüggesztik vagy törlik az adószámát, még felügyeleti eljárást is indíthatnak ellene, melynek következménye az igen borsos pénzbüntetés.


„Cégalapításkor, illetve a társasági szerződés módosításakor az ügyvédek ellenőrzik a székhely megfelelőségét (elsősorban a földhivatali adatok, illetve a használatra jogosító szerződések alapján). A székhely a cég bejegyzett irodája, illetve a levelezési címe. Az a hely, ahol az üzleti és hivatalos iratok átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása történik, és itt kell teljesíteni a székhellyel összefüggő egyéb kötelezettségeket is.” – írja a téma kapcsán dr. Váci Tímea az ateceged.hu portálon.

Az esetek döntő többségében csupán feledékenységről van szó, azonban ha egy vállalkozás nem kellő körültekintéssel jár el és nem gondoskodik a hivatalos küldemények átvételéről, illetve a költözés tényét nem jelenti le a cégbíróságnak, számolhat  azzal, hogy felelősségre vonják. Cégbírósági törvényességi felügyeleti eljárás indulhat ellene, amit akár egy hitelező kérelmére is hivatalból elindíthat a Cégbíróság.

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Elköltözött, no de hova?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.