Ha az egyéni vállalkozónak van igazolható heti 36 órát meghaladó főállású munkaviszonya, és a vállalkozásából nem származik vállalkozói kivétje, akkor egyéni vállalkozóként nincs járulékfizetési...
Ajánlott oldalak
2010-05-11 16:12
Szűcs Ágnes
Elkészült az IPOSZ cselekvési programja
Elkészült az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) 2010. évi Cselekvési Programja, melyben a szervezet többek között a versenyképes adórendszer megteremtését, a foglalkoztatás bővítését, a feketegazdaság visszaszorítását, a gazdaság igényeihez igazodó szakképzés megteremtését, a mikrovállalkozások helyzetének javítását tűzte ki célul.

A 2010-es cselekvési programot a május 27-i Ipartestületek Regionális Konferenciáján hagyják jóvá, illetve az abban foglaltakat megvitatják, majd elfogadás esetén jóváhagyják.

A közgyűlés a Cselekvési Program elfogadása után javasolja a kormánynak, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozók fennmaradása érdekében tegyen meg mindent, és segítsen kilátástalan helyzetükön.

A közterhek csökkentése, a lakossági és állami megrendelések számának növekedése, a beruházásokra, karbantartásokra, telephelyfejlesztésre szánt költségek elszámolása mind hozzájárul a kisvállalkozások talpon maradásához. Jelenleg a kisvállalkozók meglévő tartalékaikat túlélésre fordítják, így már nem jut pénz a beruházások fejlesztésére. Ugyanakkor a mikro- és kisvállalkozók meghatározó tényezőként vesznek részt a foglalkoztatásban, a termelésben és a szolgáltatásban, ezért azok fejlesztése fontos gazdasági és társadalmi érdek.

Az IPOSZ Cselekvési Programjában rögzíti, hogy az új kormánytól milyen gazdaságpolitikát vár. Szerintük a kormány legfontosabb gazdasági tennivalói közé tartozik a gyors, megalapozott, vállalkozásokra és gyakorlati tapasztalatokra épülő gazdaságpolitika megteremtése. Ennek érdekében alapelvként rögzítik az érdekképviseleti szervezetekkel történő hatékony, folyamatos együttműködést a helyzetértékelés kidolgozása és végrehajtása tekintetében.

Összegzésképpen a cselekvési program további főbb célkitűzésének tekinti azokat a pályázati kiírásokat, tanfolyamokat, továbbképzések szervezésének, lebonyolításának a lehetőségét, melyekkel az iparosokat, vállalkozókat szolgálva folyamatosan tudja biztosítani az eredményes és hosszú távú együttműködést.

 

Az Ipartestületek Országos Szövetségét 238 jogilag önálló ipartestület, 30 különböző országos szakmai szövetségbe tömörült, szám szerint 42 ezer vállalkozás alkotja. (Ez összességében 250 ezer alkalmazottat és segítő családtagot jelent.) Ezenkívül évente 7-8 ezer szakmunkástanuló képzésében vesz részt a szervezet, és 200 kézműves és kisipari szakmát képvisel.
Cimkék: hivatal
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Elkészült az IPOSZ cselekvési programja
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.