a) természetes személy munkáltató által kizárólag háztartási munkára, b) kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősülő munkáltató által történő foglalkoztatásra, c) mezőgazdasági, továbbá...
Ajánlott oldalak
2010-01-12 07:42
Majoros-Tóth Orsolya
Elindult az Iskolagyümölcs Program
Január elsejétől több mint 876 millió forint áll rendelkezésre a 2010-es év iskolagyümölcs program finanszírozására, amely az 1-4. osztályos tanulók számára biztosít friss gyümölcsöt, hazai termelőktől.

Az iskolafenntartók ezután – az „Iskolatej program” ihletésére - önkéntes részvételi alapon, vissza nem térítendő támogatás segítségével biztosíthatnak almát az alsó tagozatos tanulóknak. A június 30-ig tartó program két célt ötvöz. Egyrészt a hazai gyümölcsfogyasztás növekedését célozza, - közvetve támogatva ezzel a magyar termelőket – másrészt a gyerekek táplálkozási szokásainak javítását segíti elő. 

Soproni Horváth Lajos, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal sajtófőnöke elmondta az InfoRádiónak, hogy az iskoláknak szóló pénzösszeg mellett 26 millió forint kiegészítő támogatást kapnak az almatermelők a 2009-2010-es tanévre szóló iskolagyümölcs-program finanszírozására. A program végrehajtási rendeletének erről szóló módosítását a napokban hirdetik ki a minisztérium honlapján.

 

 

 

Cimkék: támogatás
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Elindult az Iskolagyümölcs Program
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.