Egy üzlet átvételét lehetőleg ne a működtető cég megvásárlásával, hanem csak a tevékenység átvételével oldjuk meg. Úgy nincs kockázat az előző cég esetleges tartozásai, megvásárláskor fel nem...
Ajánlott oldalak
2010-05-18 10:18
MTI
Elérte a 2.000 milliárd forintot az APEH hátraléka
Az APEH hátralékállománya az elmúlt időszakban - a működő adózók hátralékának csökkenése mellett - számottevően emelkedett, és március végén elérte a 2.000 milliárd forintot, a behajthatatlanként nyilvántartott tartozásállomány meghaladja a 200 milliárdot - derül ki a hivatal állapotáról készült helyzetjelentésből.

A Pénzügyminisztérium átadás-átvételi dokumentumának mellékletét képező, az adóhatóság honlapján közzétett jelentés ismerteti: a teljes hátralékállományon belül jelentősen csökkent a végrehajtás alá vonható hátralékok aránya. A hátralék 70 százaléka nem működő gazdálkodóké, a működőknél kevesebb, mint 20, a magánszemélyeknél 10 százaléka van.

Felszámolás kezdeményezésére kizárólag a végrehajtás eredménytelensége esetén, illetve végrehajtható vagyon hiányában a hátralékok további halmozódásának megakadályozása miatt kerül sor. Az első negyedévben a felszámolással érintett ügyszám közel 50, az összeg 16 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban.

A bevételek növelése és a hátralékok növekedésének megelőzése érdekében tömegesen kerül sor végrehajtásokra. Az inkasszó a legeredményesebb végrehajtási mód, száma négy év alatt másfélszeresére, összege pedig két és félszeresére nőtt.

 

Mivel a magánszemélyek esetében nehézséget okoz, hogy bankszámla számaik az APEH nyilvántartásában nem szerepelnek, az APEH a banktitok iránti megkeresések elektronizálására vonatkozó megállapodás aláírását kezdeményezte az OTP Bankkal, s a közeljövőben más pénzintézetekkel is tervezi a megállapodást.

Cimkék: apeh,hivatal
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Elérte a 2.000 milliárd forintot az APEH hátraléka
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.