Áfa mentességnek két fajtája létezik. Az egyik az alanyi áfa mentesség, a másik a tevékenység jellegére tekintettel az áfa törvény által meghatározott áfa mentesség. Az alanyi áfamentesség...
Ajánlott oldalak
2010-02-25 10:33
Majoros-Tóth Orsolya
Éjfélkor lejár a határidő!
Február 25. – csütörtök - éjfélkor jár le az egyéni vállalkozók és áfaköteles magánszemélyek adóbevallási határideje. Eddig kell elektronikus úton eljuttatni az APEH-nek a dokumentumokat, valamint postai csekken vagy banki átutalással az esetleges adóhátralékot. Akinek adó-visszaigénylésre nyílik lehetősége, márciustól kaphatja vissza pénzét a hivataltól.

Részletfizetésre a vállalkozók esetében nem ad lehetőséget az APEH.

A hivatal szerint gyakori hiba az adóbevallás során, hogy az adózó a főlapon nem nyilatkozik a visszaigényelhető adó sorsáról. Ha a főlapon nem jelölik meg az összeg visszautalásának fogadására jogosult számlaszámot, akkor később bonyolultabb úton tudnak csak pénzükhöz jutni a vállalkozók. (Átvezetési nyomtatványt kell kitölteniük.) További hibalehetőség, hogy az Alkotmánybíróság a vagyonadóról szóló törvényben csupán az ingatlanadót vonta vissza, a nagy értékű vagyontárgyakat (luxusautó, vitorláshajó, stb…) viszont be kell vallani.

 

Cimkék: apeh,hivatal
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Éjfélkor lejár a határidő!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.