Ha egy magánszemély nem egyéni vállalkozó, nem rendelkezik adószámmal és megbízzák egy egyszeri feladat ellátásával, akkor azt megbízási szerződés megkötése után lehet teljesíteni. A megbízási díj...
Ajánlott oldalak
2010-09-21 09:26
BDB
Ehhez tartsd magad, kereskedő!
Idén január 1-jén lépett életbe az a tisztességtelen forgalmazói magatartásról szóló jogszabály, amit tavaly októberében komoly vitát követően fogadtak el. A legújabb információk szerint a törvény több paragrafusa is módosításra kerülhet a közeljövőben, mely a kereskedők körében valószínűleg ismét nagy vihart kavar majd.

A Napi Gazdaság információi szerint az idén januárban életbe lépő tisztességtelen forgalmazói magatartásról szóló törvény máris módosításra kerülne. A szigorítások között több olyan tényező is szerepel, mely a kereskedelmi egységek körében felháborodást kelthet, többek között az árengedmények sajtótermékekben történő reklámozásának a tiltása, illetve az el nem adott termékek gyártói visszavásárlásának, vagyis a visszáruzásnak a lehetősége.

A napilap szerint a tervezett módosításokban a 3 százalékos plafon meghatározása is szerepel, ami szerint a kereskedő semmilyen jogcímen nem kérhetne a beszállított áru beszerzési árának 3 százalékánál nagyobb összegű visszatérítést.

 

Az eddigi harmincnapos fizetési határidő is csökkenne, zöldség-gyümölcs, illetve romlandó áru esetében 15 napra.

Az üzletszabályzatok közzétételénél az eddigi 20 milliárdos küszöb ötmilliárdra mérséklődne, a büntetési tételeket pedig a kereskedő forgalmának 5-15 százalékában határoznák meg, ami legalább 100 ezer, legfeljebb 2 milliárd forintot jelent, ami az eddigi 500 millió forinthoz képest igen nagy szigorításnak bizonyul.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Ehhez tartsd magad, kereskedő!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.