A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2010-11-18 12:06
RogÁ
Együttműködési megállapodás a vállalkozások között
Foglalkoztatási együttműködési megállapodást kötött Vas megyében 21 helyi vállalkozás és önkormányzat a Regionális Munkaügyi Központtal közösen, hogy elősegítsék az Őrségben élő lakosok foglalkoztatottságát.

A foglalkoztatási együttműködés 2011-ben megvalósuló projektjét 21 milliárd forinttal támogatta az Eu és a magyar állam a Társadalmi Megújulási Operatív Program (TÁMOP) keretén belül.

Az őrségi foglalkoztatási együttműködők szövetsége elsősorban az idegenforgalom, valamint Szentgotthárd és Körmend iparának fejlődéséhez szeretnének hozzájárulni a foglalkoztatás javításával.

 

Az ünnepélyes aláírás alkalmával tartott előadásában Dr. Csorba Sándor, a Nemzetgazdálkodási Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára hangsúlyozta, hogy a paktum legfőbb célja a helyi foglalkoztatás bővítése. Arra akarják ösztönözni a munkaerő-piacot, hogy minél több munkanélküli kerülhessen vissza a munka világába. Ezért a foglalkoztatáspolitika eszközeivel is kívánják támogatni azokat a vállalkozásokat, melyek hátrányos helyzetű munkanélküli embereket alkalmazna elsősorban.

Jelenleg ha egy vállalkozó alkalmaz munkanélkülit, sokkal kevesebb támogatást kap, mintha ugyanazt az álláskeresőt közmunkában az önkormányzat alkalmazná. Ezt a gyakorlatot meg kell változtatni - mutatott rá az államtitkár.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Együttműködési megállapodás a vállalkozások között
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.