Egy üzlet átvételét lehetőleg ne a működtető cég megvásárlásával, hanem csak a tevékenység átvételével oldjuk meg. Úgy nincs kockázat az előző cég esetleges tartozásai, megvásárláskor fel nem...
Ajánlott oldalak
2011-01-26 12:28
Bálint Brigitta
Egyszerűbb adminisztráció az azonnali intézkedések között
A kis- és középvállalkozásokat érintő olyan három intézkedést ismertetett január 24-én az Európai Bizottság, melyek jelentős adminisztrációs könnyebbséget, egyszerűbb és átláthatóbb rendszert eredményeznek bizonyos uniós támogatások igénybevételét követően.

Az Európai Bizottság három olyan azonnal hatályba lépő intézkedést hirdetett ki január 24-én hétfőn, mely a kkv-k részére vonzóbbá és egyszerűbbé tenné a jelenleg futó kutatási keretprogramban  való részvételt.

Az EU hetedik kutatási keretprogramjában  nyújtott támogatások adminisztrációs terhei a hatályba lépést követően rugalmasabbá válnak, többek között azáltal, hogy a személyi költségek számítási módja megváltozik. A kutatási támogatások kedvezményezettjeinek a továbbiakban lehetőségük nyílik arra, hogy saját elszámolási módszereikre alapozzák ezen költségeket nyilvántartását, - az eddigi renddel ellentétben - erre a célra nem szükséges külön könyvelést vezetniük.

 

Fontos intézkedésnek tekinthető, hogy az új szabályozás értelmében azok a kkv-tulajdonosok, kiknek a jövedelme külön nem jelenik meg a vállalkozás könyvelésében, a kutatási projektekben végzett munkájukért átalánydíjas kifizetések útján támogatást kaphatnak.

Az adminisztrációs változásokon túl a Bizottság egy új operatív csoport megalakulásáról is döntött, melynek tagjai az összes érintett szervezeti egység és ügynökség felső szintű munkatársaiból tevődne össze. Feladatai között többek között a kutatásfinanszírozásra vonatkozó következetlenségek feltárása és kiküszöbölése tartozna, melyek a jelenleg érvényben lévő szabályok alkalmazásakor merülhetnek fel.

A Bizottság álláspontja szerint az egyszerűsítéseknek központi szerep kell hogy jusson a következő kutatási és innovációs program megalkotásakor, ennek megfelelően pedig arra is törekedni fog, hogy további kedvező módosításokat hajtson végre.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Egyszerűbb adminisztráció az azonnali intézkedések között
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.