Áfa mentességnek két fajtája létezik. Az egyik az alanyi áfa mentesség, a másik a tevékenység jellegére tekintettel az áfa törvény által meghatározott áfa mentesség. Az alanyi áfamentesség...
Ajánlott oldalak
2011-06-10 07:49
BDB
Egyszerű állam – álom?
A vállalkozók adminisztrációs terheik csökkentése érdekében országos konzultációs programot indít az állam, melynek kapcsán elsősorban a kis- és középvállalkozások véleményére kíváncsiak.

Az Egyszerű Állam konzultáció alapozza meg annak a cselekvési tervnek az elkészítését, mely a vállalkozások költségeinek 400 milliárd forintos csökkentését eredményezi. Mivel Magyarországon egy vállalkozás háromszor annyi időt, energiát és pénzt fordít bürokratikus ügyintézésre, mint Európa más országaiban, így ezeknek a terheknek a visszaszorítása igen fontos. Az elképzelések szerint a konzultáció megteremtheti az egyszerűbb állam intézményét és a bürokratikus terhek csökkentését.

A kormányzat szerint a tervek megvalósulása esetén Magyarország a régióból kiemelkedve, vállalkozásbarát országgá válhat, melynek keretein belül a működésük állami szabályozása egyszerűvé és kiszámíthatóvá válik.

Az Egyszerű Állami konzultációról ITT olvashat bővebben.

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Egyszerű állam – álom?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.