Közösségi adószámot kell igényelnie annak az általános forgalmi adó alanynak, speciális esetekben a nem általános forgalmi adó alanynak és az egyszerűsített vállalkozói adó alanynak, aki az...
Ajánlott oldalak
2010-07-07 07:06
BDB
Egykulcsos adó: mennyi az annyi, és az is mikor?
Egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy egykulcsos lesz a személyi jövedelemadó, viszont arról ellentmondásosak az információk, hogy pontosan mikor kerül bevezetésre, és hogy milyen irányvonal mentén. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter legutóbbi sajtótájékoztatóján a 2011. január elsejei időpontot nevezte meg mint lehetséges bevezetési dátumot.

A kormányzat a 2011. január 1-jei időpontot jelölte meg a 16 százalékos, egykulcsos szja bevezetésére, de számolni kell egy átmeneti, kétéves időszakkal, mely a rendszer megvalósítására szolgál. Ezenkívül a szuperbruttósítás és az adójóváírás is megszüntetésre kerül, mely tovább bonyolítja a helyzetet. Figyelembe véve a tényeket, bizonytalan, hogy az új rendszer elemei pontosan mikorra realizálódnak.

A dátumok körül kialakult átláthatatlan helyzethez hozzátartozik a Nézőpont Intézet nemrég közreadott közvélemény-kutatása, melynek kérdése a 2012. január 1-jei dátum megjelölésével kérdezi meg az alanyokat a jövedelemadó egykulcsos, 16 százalékos bevezetéséről. A publikált eredmények szerint a megkérdezettek majdnem fele értett egyet a módosítással.

A bizonytalanságot és az ellentmondásos híreket megcáfolva a HVG érdeklődésére a Miniszterelnöki Hivatal megerősítette, hogy következő év elejétől tervezik az egykulcsos adó bevezetését.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Egykulcsos adó: mennyi az annyi, és az is mikor?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.