a) természetes személy munkáltató által kizárólag háztartási munkára, b) kiemelkedően közhasznú szervezetnek minősülő munkáltató által történő foglalkoztatásra, c) mezőgazdasági, továbbá...
Ajánlott oldalak
2011-02-16 10:08
BDB
Egyedülálló vállalkozásfejlesztési program indul
Az év utolsó negyedévében olyan egyedi, hazánkban eddig soha nem alkalmazott vállalkozásfejlesztési program jöhet létre, mely befektetői tőkét biztosíthat az újonnan alapított, tőkehiányos vállalkozások számára, kiknek üzleti koncepciójuk a fejlődés lehetőségét is tartalmazza.

A Reconcept Kft. által életre hívott új vállalkozásfejlesztési programnak az Újszegeden részben uniós források felhasználásával épülő inkubátorház ad majd otthont. A cég szolgáltatási között többek között a kezdő vállalkozásoknak nyújtott befektetői tőke biztosítása áll, hiszen a tapasztalatok szerint ez jelenti a legnagyobb gondot. Az új vállalkozások többsége tőkehiányos, csak ideig-óráig tudja fedezni a bevezetési időszak kiadásait, fejlesztéseit.

 

„Sokat elárul a kezdő vállalkozások rendkívül nehéz helyzetéről az, hogy napjainkban csupán húsz százalékuk éli meg az ötödik évet. Egy hagyományos inkubátorház jelentős segítséget nyújthat kedvezményes bérleti, eszközhasználati és üzletvitel-tanácsadási konstrukciókkal, de ez sok esetben kevés a túléléshez” - árulta el a Tőzsdefórumnak Pilhál Zsolt, a Reconcept Kft. ügyvezetője.

A banki hitelezés nehézségei és a korlátozott számú állami forrás miatt a tőkehiánnyal küzdő cégek számára sokszor az egyetlen kiutat a kockázati befektetők jelenthetik, akik a piacképes és kellőképpen innovatív ötleteket támogatva segítenek a piac meghódításában.

Az év végén Szegeden induló program a modell hazai úttörőjének tekinthető majd és amennyiben sikeres lesz, a tulajdonosok további egyetemi városokra is kiterjesztik a projektet.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Egyedülálló vállalkozásfejlesztési program indul
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.