Szülési szabadság (TGYÁS, GYED, GYES), valamint gyermekápolási táppénz esetén, a vállalkozásnak nincs semmilyen járulékfizetési kötelezettsége sem az alkalmazottak, sem a vállalkozó után...
Ajánlott oldalak
2010-04-23 16:27
Szűcs Ágnes
Duplájára emelkedhet a tojás ára
A duplájára is emelkedhet a tojás ára, ha a termelőknek be kell vezetniük az új, állatbarát tartási technikákat. A fejlesztés akár 50 milliárd forintba is kerülhet az ágazatnak, de pályázati lehetőség nincs ilyen beruházásokra.

Az Európai Unió több nagy tojástermelő országa tiltakozik a legújabb szabályozás ellen, melynek értelmében 2012-re az összes ketreces technológiájú telepet fel kellene számolni, vagy fel kell kellene újítani a ketreceket. A jövőben így csak mély almos vagy teraszos rendszerben lehetne baromfit tartani.

Földi Péter, a Baromfi Terméktanács elnöke szerint nagy a veszély, hiszen a jövőben még több tojástermelő hagyhat fel a tevékenységével, mert képtelenek megfelelni az uniós elvárásoknak. Ez pedig maga után vonja, hogy tovább nő a külföldről behozott, silány minőségű tojások száma, amelynek mértéke már most is eléri a húsz százalékot.

Ahogy beléptünk az unióba, azon nyomban elárasztott bennünket az importtojás. A nagy termelő országok pillanatnyi feleslegüket nagyon olcsón, önköltség alatt idehordták. Ha elérjük ezt a 2012-es határidőt, akkor ez fokozottabban érvényes lesz. S lehetséges, hogy minden második tojás már máshonnan fog bejönni – hangsúlyozta a szakértő.


 

A nagy tojástermelő országok tiltakoznak, Lengyelország nemrégiben a 2012-es határidő meghosszabbítását kérte az uniótól. Kérésüket azonban azonnal leseperték az asztalról. A Baromfi Terméktanács titkára szerint lehetne magyar érdekeket érvényesíteni az EU-ban, ha meglenne hozzá a politikai akarat is. Földi Péter szerint azonban elsősorban olyan szabályozásra lenne szükség, amely nem engedi be hazánkba mindenféle ellenőrzés nélkül a külföldi, silány termékeket, miközben a magyar termelőket árgus szemmel figyelik és büntetik az illetékes hatóságok.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Duplájára emelkedhet a tojás ára
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.