A TGYÁS és a GYED mellett nem lehet munkát vállalni, különben megszűnik a jogosultság. Vállalkozni sem lehet, ami pontosítva azt jelenti, hogy pl. tulajdonosként, tagként szerepelhet a jogosult a...
Ajánlott oldalak
2010-10-22 05:52
BDB
Drámai mennyiségű a trükközés
A tavalyi évtől indult növekvésnek meglepő gyorsasággal a versenytörvényt megkerülő cégek száma, ezzel együtt pedig a bírságok összege is. A drámai nagyságokba törő megszegők feketelistája a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tevékenységének múlt évi jelentése kapcsán készült el, melyet a napokban terjesztettek a parlament elé.

A GVH a 2009. évről készített összesített jelentését a napokban nyújtotta be a parlamentnek, mely alapján a feketelista.hu összegzést készített a versenytörvényt megszegő vállalkozásokról. Az összegzés alapján megállapítható, hogy jelentősen megnövekedett a trükköző cégek száma, ez azonban nagy valószínűséggel csak töredéke a valós adatoknak.

 

Az elmúlt két évben drámai magaslatokba emelkedett a szabálytalanságokat elkövető vállalkozások, a bírságok és az elmarasztalások nagysága. Míg 2007-ben és 2008-ban összesen több mint 3 milliárdra rúgtak a bírságok, addig ez az összeg 2009 és 2010-re összesen mintegy 13,7 milliárdra nőtt. Ha csak az idei évet vesszük számításba, akkor is jóval meghaladja a két évvel ezelőtti átlagot, hiszen háromnegyed év alatt 7,764 milliárd forintot sikerült kiszabni a helyes útról letévedt cégeknek.

Az esetek körülbelül ötven százalékában a fogyasztó tisztességtelen befolyásolásáért, ritkábban kartellezésért, erőfölénnyel való visszaélésért szabnak ki büntetést, viszont ez utóbbit sokkal keményebben büntetik, összege a bírságok csaknem kilencven százalékát teszi ki.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Drámai mennyiségű a trükközés
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.