A vállalkozásnak akkor is lehetnek működési költségei, adó ill. járulékfizetési kötelezettségei, ha nincs bevétele. Egyrészt, a főállású egyéni és társas vállalkozó után kötelező megfizetni a havi...
Ajánlott oldalak
2010-07-05 11:08
MTI/Magyar Nemzet
Drágulhatnak az alapvető élelmiszerek
A tejtermékek 4-6 százalékkal, a kenyér akár tíz százalékkal is többe kerülhet a nyár végére - írja a Magyar Nemzet. A szélsőséges időjárás miatt kisebb és rosszabb minőségű a vártnál a termés, ezért jelentősen emelkedtek tavalyhoz képest a zöldség- és gyümölcsárak - mondta el a lapnak Fórián Zoltán, az Agrár Európa kft. mezőgazdasági és élelmiszeripari tanácsadási üzletág-igazgatója. Az idén a cseresznye, a meggy, a málna sok helyen már kétszer többe kerül a tavalyinál, és várhatóan a dinnyénél is drágulásra lehet számítani.

A sütödék egy része július második felétől számít 10-15 százalékos áremelkedésre, míg a Magyar Pékszövetség szerint körülbelül októbertől és csak 7-10 százalékkal kerül majd többe a legalapvetőbb élelmiszerünk.

Elsősorban az exportárak növekedése áll a tejtermékek árának várható 4-6 százalékos emelése hátterében - mondta az Agromonitor.hu-nak Mélykúti Tibor, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója. A magasabb árakra már ebben a hónapban számítani lehet, de szeptemberben várhatóan újabb, a mostanihoz hasonló mértékű drágulás is jön majd - olvasható a Magyar Nemzetben.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Drágulhatnak az alapvető élelmiszerek
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.