Ha az egyéni vállalkozónak van igazolható heti 36 órát meghaladó főállású munkaviszonya, és a vállalkozásából nem származik vállalkozói kivétje, akkor egyéni vállalkozóként nincs járulékfizetési...
Ajánlott oldalak
2010-03-08 12:37
mot
Demján Sándor hat pontja
"Ha nem jött volna a válság, Magyarország csődbe ment volna, a termelőképességünk alacsony szintje, az eladósodottság miatt." – jelentette ki mai előadásában Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke, a VOSZ által szervezett gazdaságpolitikai konferencián a budapesti Művészetek Palotájában.

A VOSZ elnök a következő kormány számára követendő gazdaságpolitikai lépéseket fogalmazott meg, hat pontba tömörítve a legfontosabb teendőket. A portfolio.hu című újság összefoglalta a rendezvényen elhangzott programpontokat:

1.) Versenyképes adórendszer:
Versenyképes adórendszerrel lehet az Európai Unión belül a gazdaság versenyképességét megőrizni, erősíteni - mondta Demján. A VOSZ azt javasolja, a vállalkozások adóterhelését 4 év alatt, a lakosságét 6 év alatt a régiós versenytársak átlagos adóterhelése alá kellene csökkentenie a következő kormánynak.

2.) A társulás ösztönzése
A gazdasági társulások ösztönzése főleg uniós forrásokból, ebbe foglaltan a kistérségi összefogás, belső fogyasztás ösztönzése. Demján Sándor elmondta, fontos, hogy minél kevesebbet importáljunk, és ettől nem lennénk protekcionistábbak a többi uniós országnál.

3.) A termelés prioritása
Rendkívül fontos a munka társadalmi megítélésének helyreállítása. Új, termelő munkahelyeket kell létesíteni, ezzel is segítve az előbbi pont megvalósulását, vagyis kevesebb importra szorulna az ország.

4.) A magyar többségi vállalkozások előnyben részesítése
A VOSZ javaslata szerint 2012-re ugyanolyan arányban kellene nyerjék a közbeszerzési pályázatokat többségi magyar vállalatok, mint például a francia hasonló többségi cégek.

5.) Kis-és középvállalkozások fellendítése
A foglalkoztatás fellendítésének elérése érdekében ez a pont alapvető prioritást kell élvezzen - mondta el az előadó.

6.) Euró, nem minden áron
Demján Sándor újra némileg eurószkeptikus hangot ütött meg, elmondta, talán pár éve jobb esélyekkel néztünk az euróbevezetés elé, de ma nagyon távol vagyunk attól, hogy a gazdaságunk színvonala az unió átlagának 80%-át elérje. Megfelelő árfolyamra lenne szükség a magyar euróhoz, nem eurókényszer. Utóbbi esetben nem lesz növekedés.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Demján Sándor hat pontja
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.