A hitelintézetek min. 1 éves pozitív eredmény után szoktak működő vállalkozóknak hitelt adni, vagyis újonnan alapított cégeknek nem adnak hitelt, hiszen elég nagy a kockázatuk. Jelzáloghitelt...
Ajánlott oldalak
Majoros-Tóth Orsolya
Debreceni sikersztori: a Bihari Vállalkozás Kft
19 éves múltra tekint vissza a debreceni Bihari Vállalkozás Kft, aminek kulcsfigurája az ügyvezető igazgató, Bihari Péter.

A cég egy egyéni vállalkozásból nőtte ki magát: Bihari Péter 1990-ben egyedül vágott bele az üzleti létbe, telefon alközpontok, vezetékes és vezeték nélküli hálózatok kiépítésével. Hét év után a vállalkozó már egy 20 fős céget vezetett, és olyan üzleti partnerekkel dolgozott, mint a Főnix Rendezvényközpont, a Debreceni Campus Hotel, vagy az Alföldi Nyomda. A vállalkozás azóta is dinamikusan fejlődik.

„Korábban is telekommunikációval foglalkoztam, 14 évig dolgoztam a MÁV-nál. A rendszerváltozáskor felismertem azt a tényt, hogy a telekommunikációs piac meglehetősen üres, nincs olyan cég, amely efféle szolgáltatásokat tudna nyújtani a vevőknek.” – emlékszik vissza a kezdetekre a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának adott interjújában Bihari Péter. Eleinte egyéni vállalkozásban telefonalközpontokat és ezekhez kapcsolódó hálózatokat épített ki, majd 1994-ben bővült a tevékenységi paletta számítógépes informatikai rendszerekkel. A vállalkozó azonban nem állt meg ennyinél: a partnerek felmerülő igényeire rugalmasan reagálva tovább fejlesztett és bővített. A cég biztonságtechnikai berendezéseket, tűzjelzőket, videó megfigyelő rendszereket, riasztókat és beléptető rendszereket telepített, valamint konferenciákhoz szükséges hangosítást. (Eleinte alvállalkozók segítségét vették igénybe, később integrálták a feladatokat a saját munkamenetükbe.)

A Bihari Vállalkozás Kft. 2001-ben az ISO 9001-2000 minőségbiztosítási, minőségirányítási tanúsítványt is megszerezte, a helyi Iparkamara segítségével. A kamarával hagyományosan jó kapcsolatot ápolnak, ezt Bihari Péter kihangsúlyozta: „Nagyon fontosak számunkra a kamara által nyújtott információk és a kapcsolatok, melyeket a kamarán keresztül szerezhetünk. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a kamara üzleti ajánlatait.”

A Kft. számos projektje közül az egyik legfontosabb egy mobiltelefonnal kombinált idősgondozó rendszer –egyfajta nővérhívó- kiépítése volt. A cég egyedi fejlesztéssel állt elő, és 2005-ben a Hajdúszoboszlói Szociális Szolgáltató központ megbízásából installálta a rendszert, amely megkönnyíti az ápoltaknak a segélyhívást, és más szolgáltatásokat is ad.

A Kft. napjainkban is folytatja tevékenységi körének bővítését: a régi feladatkörök mellett az egyik legújabb vállalkozásuk az intelligens házak rendszereinek kivitelezése. „Mára egyre nagyobb szerepe van az intelligens elektronikáknak, amelyek a lakásban egyre szaporodó elektromos eszközöknek a vezérlését, felügyeletét látják el. A napjainkban épített modern lakásokban a hagyományosnak számító elektromosan szabályozható fűtési rendszereken túl - egyre természetesebb az elektromos kapuk, ajtók, redőnymozgatók, tetőablakok, motoros függönyök, klímatizáló készülékek, valamint az egyéb elektromos épületgépészeti eszközök alkalmazása.“ – magyarázta el Bihari Péter az „intelligens ház“ lényegét.

Napjainkban a Kft Debrecenben, az István út 26. alatt működik, és –néhány kivétellel- főleg Kelet-Magyarországon vállalnak munkát.

www.biharico.hu

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Debreceni sikersztori: a Bihari Vállalkozás Kft
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.