A jogszabály szerint a szakképzési hozzájárulást a dolgozó képzésére lehet felhasználni. Témáját, tárgyát tekintve olyan képzés jöhet szóba, ami az adott munkakör betöltéséhez szükséges, és a cég...
Ajánlott oldalak
2010-12-08 07:42
BDB
Csoportos „cégeltüntetők” - a szakma virágzik
Több tucat olyan csoport ellen tett feljelentést nemrégiben az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, melyek üzletszerűen foglalkoztak az adósságban fuldokló vállalkozások eltüntetésével.

Tucatnyi céglovag ellen tett feljelentést nemrég az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, mert feltételezése szerint Magyarországon több csoport is üzletszerűen foglalkozhat adósságban fuldokló társaságok eltüntetésével - írja november 7-ei számában a Magyar Nemzet.


Az APEH-nek feltűnt, hogy több jól meghatározható csoport több éve olyan vállalkozások százainak segít az eltüntetésében, melyek tetemes adótartozást halmoztak fel és hitelezők táborát hagyták maguk után. Az adóhatóság az ezen tevékenységekhez erősen köthető csoportokra vonatkozó dokumentumokat összegyűjtve a nyomozóhatósághoz fordult.

Várszeghy György, az APEH végrehajtási és felszámolási főosztályának vezetője a napilapnak elmondta: az utóbbi idők cégügyeinek vizsgálatakor az APEH munkatársainak feltűnt, hogy egyes ügyvédek, könyvelők és adószakértők számos kétes esetnél működtek közre.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Csoportos „cégeltüntetők” - a szakma virágzik
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.