Engedélyköteles társas vállalkozói tevékenység vagy bármely egyéni vállalkozás esetén a szükséges végzettségről a területileg illetékes okmányirodánál kell érdeklődni. Náluk van ugyanis egy nagyon...
Ajánlott oldalak
2010-07-02 10:55
Majoros-Tóth Orsolya
Csapatostól omlanak össze a cégek!
Szomorú rekord dőlt meg: 2010 első félévében 8877 cég dőlt be fizetésképtelenség miatt. Az Opten céginformációs vállalat adatai szerint 15 százalékkal több cég felszámolását jelentették be idén, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Júniusban 1682 felszámolási eljárás indult, ami 40%-kal több, mint a tavalyi „eredmény”, és csupán 14-gyel kevesebb az eddigi rekordnál.

"Mindig hangsúlyoztuk, hogy a cégek számára a válság nem akkor ér véget, amikor növekedésbe fordul a GDP, mert az utóbbi időszakban megrendült likviditású vállalkozások ebből már nem tudják kivenni a részüket.” – idézi a Portfolio.hu Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatójának szavait. Elmondta, hogy a 2008-ig kedvező feltételek mellett növekvő, zömmel hitelből fejlődő cégek felélték tartalékaikat, és sorra dőlnek be. "A rendkívül pozitív külkereskedelmi statisztika azt támasztja alá, hogy főleg a nagy exportőr cégeken alapul a megindult növekedés, és ennek kedvező hatása még nem érte el a KKV-k szintjét.

Csorbai Hajnalka felhívta arra a figyelmet, hogy a cégfelszámolási hullámnak még nincs vége: a következő hónapokban is magas marad a bedőlési ráta.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Csapatostól omlanak össze a cégek!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.