Egyéni vállalkozás. Társas vállalkozás: betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság és részvénytársaság. A fenti társas vállalkozási formák bármelyikében létre lehet hozni nonprofit...
Ajánlott oldalak
2011-05-24 08:37
BDB
Családi vállalkozások: egy bölcsőt ringatnak…
A Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület a közelmúltban kezdeményezte a kormányzatnál az úgynevezett „Bölcsőprogram” tárgyalását, melynek keretein belül adó- és járulékkedvezményekért cserébe munkahelyeket teremtenének.

Minimális ráfordítással, a német és a magyar családi cégek együttműködésével új munkahelyeket lehetne teremteni, hangsúlyozta Rudas László, a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület elnöke Berlinben, egy befektetői találkozón. Javaslatuk szerint tb-járulék és adómentességért cserébe a családi cégek átlagosan egy új munkahely megteremtését vállalnák 2012 év végéig, hosszabb távon pedig akár több tízezer munkanélkülit, illetve potenciális munkavállalót vonnának be a munakerőpiacra.

A terv a munkahelyteremtés mellett gazdaságfehérítő hatással is rendelkezik, hiszen jelenleg a feketegazdaságban szétosztott jövedelmek a Bölcsőprogram által automatikusan kitisztulnának, ugyanis ha ennek nincs járulékos költségvonzata, akkor mindenki tisztességesen elszámolná költségei között a munkaerőköltségeket is.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Családi vállalkozások: egy bölcsőt ringatnak…
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.