Valamely önálló tevékenység végzése céljából - ha azt nem egyéni vállalkozóként szeretnénk végezni - adószámot lehet kérni a lakhely szerint illetékes adóhivatalnál. Az adószám igénylése...
Ajánlott oldalak
2010-12-17 05:54
BDB
Cafeteria és motiváció – nem csak a rendszer változik, az emberek is
A válság az üzleti életet, a törvényi szabályozás pedig a béren kívüli juttatások rendszerét változtatta meg, de maguk az emberek is változtak, akiket motiválni, ösztönözi kell.

Immár ötödik alkalommal rendezték meg a szakmai beszélgetésekkel és előadásokkal tarkított Sodexo Akadémiát, melynek központi témája a cafeteria rendszere és a különböző motivációs tényezők.

A rendezvényen rávilágítottak arra a tényre, hogy napjainkban az alkalmazottak motivációja sokkal összetettebb gondolkodást igényel, mint korábban és bármilyen meglepően is hangzik: a pénz nem minden. A különböző területeken tevékenykedő szakemberek megosztották egymással nézeteiket a motivációs rendszereket illetően, de szót ejtettek a cafeteria rendszer küszöbön lévő változásairól is.

 

Az eseményen a francia Sodexho központ projektmenedzser munkatársa, Gabrielle Ortais és az Aon Hewitt ügyvezető igazgatója, Csépai Martin is felszólalt, mindketten szót ejtettek arról, hogy a fizetés milyen helyen szerepel a motivációs rangsorban. Míg a projektmenedzser bemutatta a Sodexho tanulmányát és 9 tényezőre osztva az ösztönző rendszert, nemzetközi gyakorlatokról is beszámolt, addig Csépai Martin saját cégük felméréséből adott ízelítőt, mely szerint a javadalmazás és a teljesítmény értékelésével kapcsolatos kérdések a legtöbbször igen alacsony értékelést kapnak a munkavállalóktól.

A különböző szekcióüléseken humánerőforrással foglalkozó szakemberek keresték arra a választ, hogy a fizetésen kívül milyen más motivációs tényezők állnak a vállalkozások rendelkezésére. Toldi Gábor a HVG HR Center igazgatója az úgynevezett Y generációt hozta fel példának, kiknek legfőbb ösztönző eszköznek a karrier és a folyamatos fejlődési lehetőség bizonyult, viszont jelenleg ezt igen kevés vállalkozás tudja biztosítani.

A HR Portal főszerkesztője a rugalmas munkavégzésről beszélt az egybegyűlteknek, mely véleménye szerint a dolgozókat elkötelezettebbé teszi és foglalkoztatás bővítéséhez is vezet.

Bukolyi Tamás, a Sodexho Motivációs Rendszerek kereskedelmi igazgatója a cafeteria rendszer jelentőségéről beszélt előadásában és rámutatott, hogy jövőre a melegétkezési utalvány jelentős népszerűség-növekedésére számítanak, többek között az adózási változások és a kibővült felhasználási kör kapcsán.

A rendezvény záróakkordja azok a kerekasztal-beszélgetések voltak, melyeken a szakemberek a sikerese cafeteria rendszerekről osztották meg nézeteiket és véleményüket.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Cafeteria és motiváció – nem csak a rendszer változik, az emberek is
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.