Egy üzlet átvételét lehetőleg ne a működtető cég megvásárlásával, hanem csak a tevékenység átvételével oldjuk meg. Úgy nincs kockázat az előző cég esetleges tartozásai, megvásárláskor fel nem...
Ajánlott oldalak
2011-01-28 10:47
BDB
Cafeteria: csak óvatosan!
Az aktuális adóváltozások miatt a cafeteria juttatásokat már a dolgozók személyes motivációjára is használhatják a vállalkozások, azonban a szakértők óvatosságra intenek!

Mivel 2011-ben már érvényét vesztette az a szabály, ami kimondja, hogy minden alkalmazott esetében egyenlő arányban kell alkalmazni a természetbeni juttatásokat, így a cafeteria sok HR-vezető szerint tökéletesen alkalmassá vált a személyes motiváció megerősítésére. Azonban Fata László cafeteria-szakértő óvatosságra inti az érintett társaságokat a Profession.hu oldalon.

 

A szakértő szerint nem kifejezetten a juttatások mértékének meghatározásához nyújt iránymutatást a munkajog. Megalkotásánál más elvek voltak irányadóak: eszerint az azonos munkakörök azonos teljesítményének esetében azonos juttatásokat kell megállapítani. Így – a törvény értelmezése szerint – ha eltérünk 2011-ben a béren kívüli juttatások személyre bontott egységes mértékétől, akkor bizony jó, ha a munkáltatónak van erre vonatkozóan valami írásos határozata, indoklása  – ajánlja a szakértő, aki hozzáteszi: A béren kívüli juttatások nagy részénél azonban minden indoklás elfogadható, amit a munkajog is megenged. Ellenkező esetben sérülnek a szabályok, ami egy vizsgálat során bírságot vonhat maga után.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Cafeteria: csak óvatosan!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.