Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (EKHO) szóló 2005. évi CXX. törvény 2006. január 1-jén lépett hatályba. Ki választhatja az EKHO-t? Munkaviszonyban alkalmazott magánszemély,...
Ajánlott oldalak
2011-03-31 09:29
BDB
Budapest? Kívül tágasabb!
Az Új Széchenyi Terv egyik legnépszerűbb pályázatánál teljes mértékben kizárták a budapesti és Pest megyei vállalkozásokat, míg a vidéki cégek akár teljes, száz százalékos támogatás mellett pályázhatnak.

Az ország fejlettebb régiói, kiemelten Budapest és Pest megye az elmúlt időszak során évről évre kisebb pályázati forrásokhoz jutottak, jelenleg pedig teljes mértékben ki vannak zárva azokból a legnépszerűbbnek bizonyuló képzési, épületenergetikai tenderekből, melyeket az Új Széchenyi Terv keretein belül hirdettek meg. Ezeknél a pályázatoknál a vidéki vállalkozások méretüktől függően akár száz százalékos támogatást is igényelhetnek, akkreditált képzésekre 5-50 millió forintot, épületenergetikai fejlesztésekre pedig akár 250 millió forintot.

 

Az ÚSZT keretében a 6 konvergenciarégióból pályázni kívánó vállalkozások nemcsak több pályázati kiírásból választhatnak, hanem az egyes kiírások keretében – a nagyobb elérhető forrásokra tekintettel – több pályázó részesülhet támogatásban, továbbá az egyes projektekhez jóval magasabb arányban igényelhetnek támogatást – foglalja össze a HVG.

A munkahelymegőrzés és munkahelyteremtés érdekében a gépbeszerzéseket és a komplex beruházásokat az ország egész területén támogatják, azonban a megkérdezett szakemberek véleménye szerint a források mértékében szembeötlő különbségek tapasztalhatók. Míg a budapesti projektek vállalati mérettől függően 20-30 százalékos támogatási arányban részesülhetnek, addig a vidéki kis- és középvállalkozások 35-40 százalékos arányban juthatnak pályázati pénzekhez. Egyedül az innovációs pályázatok esetében indulhatnak a vidéki és a központi régió cégei azonos feltételekkel.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Budapest? Kívül tágasabb!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.