Egy üzlet átvételét lehetőleg ne a működtető cég megvásárlásával, hanem csak a tevékenység átvételével oldjuk meg. Úgy nincs kockázat az előző cég esetleges tartozásai, megvásárláskor fel nem...
Ajánlott oldalak
2010-03-12 15:20
Majoros-Tóth Orsolya
Budapest Bank Startupverseny
Három induló vállalkozást díjazott a Budapest Bank a 2010-es Startup versenyén a többtucatnyi, magas színvonalat képviselő jelentkező közül. A Web 2.0 Symposium barCamp konferencián az első helyet Rétai Martin „Pocket Guide”-ja, a második helyezést az otthonról.hu (Benedek Balázs), a harmadikat pedig a jószaki.hu (Terray Tamás, Pfenninberger Ádám) kapta meg.

Az Agria Produkció szervezésében, március 10-én lezajlott Web 2.0 Symposium BarCamp rendezvényen a pályázat eredményhirdetése mellett előadásokat is meghallgathattak a vendégek olyan neves szakemberektől, mint Vörös T. Károly, a Népszabadság főszerkesztője, Mike Butcher, a TechCrunch Europe szerkesztője, Chris Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, Dobó Mátyás, a Peer Applications ügyvezetője és Tóth Benedek, a Turulcsirip felelős vezetője.

Mike Butcher például összefoglalást adott azokról a teendőkről, amik egy kezdő vállalkozás számára fontosak, és tanácsokkal látta el a startup cégeket a siker elérése érdekében. Kiemelte az innovatív reklámokat, mobilalkalmazásokat, az online játékokat és vásárlást, valamint a közösségi internetes lapokat. Christopher Mattheisen pedig a „kutya kütyü-világról” tartott beszámolót: a webes alkalmazások közötti kemény harcról beszélt, és az egyre telítődő internetes piacról.

A rendezvényen Erdei Zsuzsa ismertette a Budapest Bank kutatását, amelyben ezer mikrovállalkozást vettek górcső alá annak érdekében, hogy kifejleszthessenek egy tanácsadó rendszert számukra. „A tudatossághoz szorosan kapcsolódik az információszerzés. A mikrovállalkozások mindössze 10 százaléka követi figyelemmel napi szinten a gazdasági-pénzügyi információkat.” Erdei Zsuzsa elmondta, hogy a  bank szeretné, ha ez a tendencia javulna, és segíteni akarja a vállalkozásokat abban, hogy tudatosabbak és innovatívabbak legyenek.

Cimkék: bank,támogatás
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Budapest Bank Startupverseny
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.