Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (EKHO) szóló 2005. évi CXX. törvény 2006. január 1-jén lépett hatályba. Ki választhatja az EKHO-t? Munkaviszonyban alkalmazott magánszemély,...
Ajánlott oldalak
2010-01-15 10:01
cat
Botrány Újbudán – kirúgják a vállalkozókat?
Szűkös határidőt szabott az újbudai önkormányzat a Bartók Béla úti üzletek homlokzatainak és kirakatainak átépítésére. A szankciók komolyak lesznek: aki nem készül el február 15-ig, annak be kell zárnia a boltot. Az önkormányzat pályáztatás nélkül bérbe adhatja a megüresedő helységet.

A 2009 szeptemberében kiadott, "Az Újbuda Kulturális Városközpont övezet területén található épületek külső megjelenésének szabályozásáról" című rendelet sok változtatásra kötelezi a vállalkozókat az egységes városkép kialakításának és fenntartásának érdekében. Az érintett vállalkozók a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) segítségét kérték, mert szűkösnek találják a határidőt, és nehéznek a rendelet betartását.

 

A BKIK támogatja a XI. kerület Bartók Béla úti vállalkozásokat, és arra kérte az önkormányzatot, hogy tárgyalja újra a szabályokat. A kamara ugyanis aggódik amiatt, hogy a rendelet végrehajtása túl nagy beruházást igényelne az üzlethelységeket működtető cégektől. A plusz kiadás végzetes terhet róhat sok vállalkozás költségvetésére.

 

 Újbuda szépíteni igyekszik városképét... de milyen áron?

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Botrány Újbudán – kirúgják a vállalkozókat?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.