A termékdíjköteles termék után termékdíjat fizet a belföldi előállítású és az Európai Közösségen belüli behozatal esetén a első belföldi forgalomba hozó vagy saját célú felhasználás esetén a...
Ajánlott oldalak
2010-08-30 10:25
Szűcs Ágnes
Borászok a kártevők ellen
Idén a súlyos peronoszpóra- és a közepes lisztharmatfertőzés, valamint a szélsőséges időjárási viszonyok miatt az átlagosnál akár 15–20%-kal kisebb szőlőtermés várható hazánkban. Az elmúlt időszakban leesett sok csapadék következtében a betakarítás is a szokásosnál később, augusztus második felében kezdődhetett el. A csapadékos időjárás következtében egyes táblákban máris megjelent a fakó-rothadás és a szürkepenész.
A noszvaji Thummerer Pincészet, személy szerint Thummerer Vilmos, a pincészet tulajdonosa adott otthont annak a mini rendezvénysorozatnak, amelynek célja a szőlészek továbbképzése és a legmodernebb, szőlőtermesztésben használatos technológiák ismertetése volt. Az eseményen szőlészek, borászok vettek részt, ahol a szőlőtermesztésben használatos legújabb növényvédelmi megoldásokat és gépesítési eljárásokat mutattak be. A fő téma a szüret, a kártevők és a gombásodás elleni védekezés, illetve a hatékony gépesítés volt. Így például az új John Deere erőgép modellekre, az új Pellenc vontatott szüretelőgépre, a Nobili permetezőgépre, illetve a szőlő korszerű támberendezéseire tértek ki az előadók. Az érdeklődők működés közben megtekinthették a legújabb fejlesztésű gépi csonkázót, valamint egy újfajta soralj művelőt is, de láthattak komplex szőlővédelmi technológiát is, mint a gombaölőszeres és rovarölőszeres kezeléseket.

Itt láthatták az érdeklődők az akár 100 százalékos terméskiesést okozó peronoszpóra-fertőzés ellen a Pergadó gombaölőszer családot, melyet a hatóanyag translamináris terjedése, illetve a viaszrétegbe való beépülése különböztet meg a többi készítményből. Az érdeklődők a 2011-ben bevezetésre kerülő Affirm rovarölőszerrel is megismerkedhettek, amely a forgalmazók szerint alacsony dózis mellett is egészséges növény termesztését eredményezi.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Borászok a kártevők ellen
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.