Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Ajánlott oldalak
2011-05-19 15:58
BDB
Bonyolódik a cukorügy – vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték
Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte két országgyűlési képviselő, annak érdekében,hogy a cukorgyárak privatizációja és a cukorreform kivizsgálásra kerüljön, ugyanis az elmúlt két évtizedben számos olyan intézkedés történt, mely nemzeti érdekeket sértve az ágazat lassú leépüléséhez vezetett.

Font Sándor és Ivanics Ferenc országgyűlési képviselők javaslata szerint a testület feladatai közé sorolható majd a cukorgyárak magánkézbe adásának vizsgálata, az ehhez tartozó szerződések átvizsgálása, valamint az, hogy a privatizáció során milyen mulasztások történtek.

A cukoriparban az elmúlt több mint két évtizedben olyan intézkedések történtek, amelyek a nemzeti érdekeket sértve az ágazat katasztrofális leépüléséhez vezettek – jelentette ki Ivanics Ferenc a Kisalföld.hu-nak. Elmondta, az uniós csatlakozás után a termelés csökkentését ösztönző cukorreform hatására a 400 ezer tonnás kvóta (a rendszerváltáskor a tizenkét cukorgyár 600 ezer tonnát termelt évente) 105 ezerre csökkent. Ez a kaposvári cukorgyár éves termelése, miközben a hazai cukorfogyasztás évi 300 ezer tonna körüli, így a magyar gazdaság ma már importra szorul.

A bizottság felállításáról egyelőre a parlament előtt van a javaslat, melynek megalakulásához nagy reményt fűznek, melynek szükségességét a jelenlegi cukorhelyzet is indokolja.

 

Cimkék: vállalkozó
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Bonyolódik a cukorügy – vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.