A minőségirányítás külön szakma, rengeteg tanácsadó cég működik, amely a HACCP rendszer bevezetésével foglalkozik. A szakértői költség százezres nagyságrendű lehet, de ez nagyban függ a...
Ajánlott oldalak
2011-01-17 11:11
BDB
Bojkottra szólítanak fel a multik ellen!
Civilek egy csoportja arra szólítja fel a vállalkozásokat és tudatos magyar vásárlókat, hogy bojkottálják azt a tizenhárom multinacionális céget, melyek diszkriminatívnak tartják a „különadó” megfizetését, és ezért az EU brüsszeli központjához fordultak.

Tiltakozás az egyik oldalon

Az átmenetileg kirótt különadóból az állam évi 340-350 milliárd forint pluszbevételhez jut, melyet azok a bankok, biztosítók, távközlési cégek, energiaellátók és kiskereskedelmi láncok fizetnek be, melyekben a külföldi tőke meghatározó mértékben van jelen és az utóbbi években komoly nyereséget értek el. Mindezek ellenére az érintett cégek az Európai Unióhoz fordultak jogorvoslatért, tiltakozásukat elsősorban üzleti alapokra helyezve: túlzónak tartják az adó mértékét, a magyar gazdaság egyik húzóágaként jellemezve magukat. A Brüsszelbe eljuttatott kérelem jogi érvelése szerint a kirótt terhek sértik a jogbiztonság és a jogos elvárások elvét is, melyek az európai uniós jog általános jogelveinek minősülnek.

 

Bojkott a másik oldalon

"Teljes mértékben támogatjuk az Orbán-kormánynak azt a törekvését, hogy az extraprofit haszonra szert tett magyar és külhoni nagyvállalkozások fizessenek különadót, és ragaszkodunk a különadó maradéktalan behajtásához" - olvasható a bojkottfelhívásban, melyet Dabasi Tamás civil jogvédő, a petíció egyik aláírója juttatott el az MTI-hez.

A január 14-i keltezésű levelet a 34 kezdeményezőn túl több ismert közéleti szereplő is aláírta, mint például Bogár László közgazdász, Czakó Gábor író, közíró, Csath Magdolna közgazdász, Gazsó Ferenc egyetemi tanár, Kondor Katalin újságíró, Pokol Béla egyetemi tanár, Pozsgay Imre egyetemi tanár, Zétényi Zsolt jogász stb.

A petíció hívei névjegyükkel arra kívánják ösztönözni a csatlakozni szándékozókat és szimpatizánsokat, hogy bojkottálják azokat a multinacionális cégeket, melyek a „különadó” ellen tiltakoznak, és lehetőségeik szerint közülük legalább egyet zárjanak ki eddigi üzleti partnereik sorából, csökkentsék minimálisra a velük való kapcsolatot, ne vegyék igénybe szolgáltatásaikat, illetőleg ne tartsák náluk pénzüket.

A felhívás teljes szövegét és az aláírók névsorát ITT olvashatják el az érdeklődők, akik pedig egyetértenek a civil kezdeményezéssel, ugyanitt aláírhatják az ívet.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Bojkottra szólítanak fel a multik ellen!
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.