A hitelintézetek min. 1 éves pozitív eredmény után szoktak működő vállalkozóknak hitelt adni, vagyis újonnan alapított cégeknek nem adnak hitelt, hiszen elég nagy a kockázatuk. Jelzáloghitelt...
Ajánlott oldalak
2011-03-17 11:26
Bálint Brigitta
Bojkott az olajtársaságok ellen
A szinte hetente dráguló üzemanyagár ismét elkeseredett lépésre sarkallta az embereket. Míg egy civil kezdeményezés korábban tankolási bojkottra szólította fel a vállalkozókat és a lakosságot, addig most az olajtársaságok ellen irányuló kezdeményezés tartja lázban a piacot.

Egy az interneten hetek óta keringő körlevélben olajtársaságok elleni bojkottra szólítják fel azokat a gépjármű-tulajdonosokat, akik tenni szeretnének a magas üzemanyagárak ellen. A levél tartalma szerint az árak visszaszorításának egyedüli lehetősége, ha „oda hatnak, ahol a legjobban fáj, ez pedig a bevételük”. Az ismeretlen kezdeményezők arra kérnek mindenkit, hogy az év végéig ne vásároljanak üzemanyagot a két legnagyobb olajtársaságnál, a Total-nál és a Shell-nél.

 

„Ha a két legnagyobb olajtársaság nem fog elegendő forgalmat bonyolítani, kénytelen lesz az árakat lefelé korrigálni, és azonnal megkezdődött az árháború. Ahhoz, hogy a célt elérjük, el kell érnünk a több milliós Total- és Shell-kutaknál tankolókat” – áll a felhívásban.

Lapunk a másik oldal álláspontjára is kíváncsi volt, így megkereste a Shell Hungary Zrt.-t, ahol kérdésünkre elmondták: a körlevél hozzájuk is eljutott, a prezentációval kapcsolatban a vizsgálat folyamatban van, amint ez lezárult, tájékoztatják olvasóinkat annak eredményéről.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Bojkott az olajtársaságok ellen
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.