A TGYÁS és a GYED mellett nem lehet munkát vállalni, különben megszűnik a jogosultság. Vállalkozni sem lehet, ami pontosítva azt jelenti, hogy pl. tulajdonosként, tagként szerepelhet a jogosult a...
Ajánlott oldalak
2010-06-07 07:05
Szűcs Ágnes
Biztonságban a hazai gabonapiac?
Az országos esőzések, árvíz és belvíz által ellepett termőföldek miatt a szakértők nem tartanak attól, hogy spekulánsoktól kellene félteni a gabonapiacot. A szakértők tájékoztatása szerint bár az idei termés tetemes része kárba veszett, a nagyobb gabonaraktárak többsége sem ürült még ki. Ezért a hazai gabonapiac egyensúlya továbbra is biztosított.

Balog Rudolf, a Zala Megyei Agrárkamara elnöke személyes tapasztalatai alapján elmondta, hogy „az árvíz sújtotta területek egy részén most jól mutatnak a kalászosok és a repce.” Véleménye szerint a természeti csapást a kukorica és a napraforgó még kiheveri, tetemes veszteséggel kell azonban számolni. Főleg az észak-alföldi gazdák tarthatnak attól, hogy kárukat nem lehet teljes egészében fedezni sem az Országos Katasztrófavédelmi, sem pedig a Központi Biztosítási Alapból. A felmérések szerint viszont a kieső gabonamennyiség mértéke nem akkora, hogy az a megszokottól nagyobb spekulációra adjon okot.

„A kialakult helyzet nem okozza a spekulánsok megjelenését a gabonapiacon, ez önmagában még nem árfelhajtó tényező.” – mondta Balog Rudolf a Zala TV-nek adott interjújában.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Biztonságban a hazai gabonapiac?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.