Jelenleg elfogadás alatt van az a törvény, ami a TEÁOR kódok átsorolását legkésőbb a 2008-as adóévről készített adóbevallásban teszi kötelezővé. A törvény elfogadása esetén a tevékenységi körökben...
Ajánlott oldalak
2010-12-08 07:40
BDB
Bizalmi válság a vállalkozói szektorban
Egy nemrégiben készített felmérés tanulsága szerint a nemfizetéstől tartanak leginkább a vállalkozók, a szektorban bizalmi válság alakult ki. A megkérdezett cégek nyolcvan százaléka nap mint nap találkozik a kiegyenlítetlen számlák problémájával és küszködik rosszul fizető partnerekkel, ügyfelekkel.

Az Üzleti Randi Klub közel ötszáz kis- és középvállalkozás körében végzett felmérést elsősorban a dél-alföldi régióra koncentrálva. A tanulmány tárgyaként azokat a fontos problémákat kívánta feltárni, melyekkel a vállalkozók a leggyakrabban találkoznak, illetve hogy feltérképezze azokat a területeket, ahová szívesen fordulnak a cégek segítségért.

"Hatalmas a bizalmi válság a vállalkozói szektorban, erről tanúskodnak a felmérés eredményei is. A cégvezetők majdnem nyolcvan százaléka fél a nemfizetéstől, sőt nap mint nap küszködnek a rosszul fizető ügyfelekkel. Állandóan változik a piac, a gazdasági környezet is, így folyamatosan alkalmazkodni kell a változásokhoz, a vevői igényekhez, ami gyakran igen komoly próbatételt jelent egy cégvezetőnek. A bizonytalanság, az útkeresés meglátszik az értékesítési eredményeken is" – nyilatkozta Vereb István, az Üzleti Randi Klub ötletgazdája.

 

Visszatérő problémaként szerepel, hogy az eredmények nem támasztják alá az előzetesen megtervezett kalkulációkat, a cégek nehezebben tudják értékesíteni termékeiket, szolgáltatásaikat, mint korábban, illetve hogy a kiváló minőségű termékekből a kelleténél kevesebb kerülhet csak piacra, ugyanis a vállalkozások nem találják azokat az eszközöket, melyekkel nőhet az eladások száma.

A felmérés eredményének birtokában a KÜR Klub az együttműködő szakmai szervezetekkel közösen siet azon kisvállalkozások segítségére, melyek nyitottak és a fejlődésben érdekeltek. A folyamatosan megrendezésre kerülő Regionális Üzleti Randi Találkozókon (a legújabb december 8-án, Szegeden, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában kerül megrendezésre) a cégek olyan megoldásokat kapnak kézhez, melyek fejlődést eredményezhetnek, továbbá konkrét együttműködésekkel, ügyfelekkel gazdagodhatnak.

"A találkozó rendkívül nagy előnye, hogy a vállalkozók az őket leginkább érintő kérdésekről kiváló szakértőkkel konzultálhatnak, illetve lehetséges partnerekkel négyszemközti tárgyalásokat bonyolíthatnak" - mondta Vereb István.

A találkozók és rendezvények időpontjairól, helyszíneiről folyamatosan ITT értesülhetnek az érdeklődők.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Bizalmi válság a vállalkozói szektorban
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.