Bevezetőként egy szemléletbeli kérdést kell tisztázni, ami hasznos lehet azoknak, akik soha nem vállalkoztak eddig, de szeretnének belevágni. Nagyon fontos megérteni, hogy a VÁLLALKOZÁS NEM...
Ajánlott oldalak
2010-12-11 05:04
BDB
Bírságtoplista
Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) ellenőrzései során a vállalkozások mintegy hetvenöt százalékánál talált valamilyen munkaügyi szabálytalanságot. Bár korábban toleranciát hirdetve azt hangsúlyozták, hogy nem a büntetés, hanem a hibák kijavítása, a hiányok pótlása a cél, a szankciók nagysága és mennyisége nem ezt támasztja alá.

A büntetések nagy súlyának oka, hogy a munkaügyi szakhatóság álláspontja szerint nem megengedett, hogy egyes vállalkozások a szabálytalanságokból versenyelőnyhöz jussanak, legyen az akár kisebb, akár nagyobb vétség. A legtöbb esetben a dolgozók hivatalos bejelentése vagy a külföldi állampolgárok szakhatósági engedélye hiányzik, de a munkavégzés során elengedhetetlen óvintézkedések és a munkavédelmi eszközök hiánya is tetemes büntetési tételt jelent.

 

A feketelista.hu adatai szerint az építőiparban, vendéglátásban és a kereskedelemben súlyozottak a szabálytalanságok és a büntetések, a legsúlyosabban szankcionált cégek között pedig döntően vidéki vállalkozások szerepelnek, melyek főleg korlátolt felelősségű társaságként tevékenykednek.

A szégyendobogóra ötven céget állított a feketelista.hu portálja,  amelyek a legsúlyosabb munkabiztonsági és munkaügyi vétségeket követték el. A listát ITT tekinthetik meg az érdeklődők.

A gazdasági vezetők, döntéshozók számára mindenképpen tanulságosak ezek az adatok, egyértelműen jelzik egy-egy vállalat üzleti "morálját". A munkaügyivel együtt portálunkon összesen tizenegy állami nyilvántartás adatairól tájékozódhat az érdeklődő. Egyetlen kattintással meggyőződhet például, hogy partnerének van-e adótartozása, folyik-e ellene felszámolás vagy csődeljárás, tanácsos-e vele üzleti kapcsolatba lépni, vagy inkább jobb elkerülni – nyilatkozta a tozsdeforum.hu-nak Iklódi András, a portál főszerkesztője.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Bírságtoplista
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.