Alkalmazott betegsége esetén a keresőképtelenség első 15 munkanapja a betegszabadság időszaka, melyre a munkáltató a bér 80%-át fizeti. Ezt ugyanúgy kell bérszámfejteni, mint a fizetést,...
Ajánlott oldalak
2009-12-16 15:52
Majoros-Tóth Orsolya
Bioenergetikai konferencia
A hazai bioenergetika került porondra december 15-én Pécsett, a Biomassza Erőművek Egyesülése és az Agrár Innovációs Szövetség közös szervezésében.

Az „A hazai bioenergetika szerepe a jövő villamosenergia-ellátásban" címmel rendezett konferencián számos szakember tartott előadást az energetika és a hazai biomassza-felhasználás témájában. A rendezvényt tető alá hozó két szervezet annak érdekében fogott össze, hogy elhárítsák a tévhiteket a biomassza felhasználásával kapcsolatban, és javítsák ennek a megújuló energiának a társadalmi elfogadottságát.

A hazai őstermelőknek, mezőgazdasági mikrovállalkozásoknak azért lehet fontos a biomassza irányába történő kormányzati –és európai szintű- elmozdulás, mert az energiát szolgáltató növényeket meg kell termelni, be kell gyűjteni, részben fel kell dolgozni, tehát a jövőben sokkal jobban kell a hazai vállalkozásokra támaszkodnia az ország energiaiparának. Ez munkát és bevételt jelent az erre megfelelően felkészült termelőknek.

Bíró Tamás, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője felhívta rá a figyelmet, hogy Európa és hazánk energiafüggőségének csökkentésében hatalmas szerepe van a biomassza-termelésnek, amely még gyermekcipőben jár Magyarországon. A felszólaló szakemberek közül Dr. Varga Tamás, a Baranya Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóságának igazgatója és Szőnyi János, a Mecseki Erdészeti Zrt. termelési vezérigazgató helyettese az erdőgazdálkodás szerepével foglalkozott, Dr. Szerdahelyi György, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium főosztályvezetője az energiafüggőségre és a klímaváltozás hatásaira figyelmeztetett.

A biomassza felhasználásáról bővebb információ a Biomassza Erőművek Egyesülésének (http://www.biomasszaeromuvek.hu/ ) és az Agrár Innovációs Szövetség (http://www.aiosz.hu/ ) honlapjain érhető el.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Bioenergetikai konferencia
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.