A hazai cégek külföldi piacokra lépésével az ITD Hungary nevű szervezet (http://www.itdh.hu/) foglalkozik: ők felelnek Magyarország és a magyar állampolgárok, vállalatok külgazdasági...
Ajánlott oldalak
2010-09-07 07:48
Szűcs Ágnes
Beruházási hitel 50 millió forintig
Szeptember 1-től igényelhetik a kis- és középvállalkozások a Széchenyi Kártyával felvehető beruházási hitelt, maximum 50 millió forintig, akár 8,5 százalékos kamatra, 10 év futamidővel. A Széchenyi Kártya Program kibővítését a kis- és középvállalkozások finanszírozásának támogatására hozta létre a kormány. A forgóeszköz hitel már augusztus 1-től hozzáférhető a kkv-k részére.

Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója az augusztus elején indult Széchenyi Kártya forgóeszköz hitellel kapcsolatban elmondta:  adataik szerint a bankok folyamatosan bekapcsolódnak a Széchenyi Kártya forgóeszköz hitelezésbe, már több tucat beadott hiteligénylés van. Hiszen a folyószámlahitel mellett ez a finanszírozás is segíti a cégek napi működését.

A KA-VOSZ közlése szerint a kezdetek óta a vállalkozások 180 590 Széchenyi Kártyát igényeltek, az átadott kártyák száma meghaladta a 135 ezret, amellyel több, mint 800 milliárd forint hitelt juttattak el a kis- és középvállalkozásokhoz.


2011. január elsejétől indul majd útjára a pályázaton elnyert forrásokhoz az önerőt biztosító finanszírozás is, akkor pedig a Széchenyi Kártya Program három elemével egy vállalkozás akár 100 millió forint támogatott hitelhez is juthat.

A Széchenyi Kártyával felvehető beruházási hitel 50 millió forintig 10 éves futamidőre igényelhető, ebből a vállalkozás több projektet is finanszírozhat. Állami kamat- és garanciadíj támogatással a háta mögött a lehető legkedvezőbb feltételekkel juthatnak hozzá, akár 8,5 százalék körüli mutatók mellett is.

E beruházási hitel összevonható más hitelekkel is, a már meglévők mellé is felvehető, illetve e mellé újabbakat is lehet igényelni. További kedvező lehetőség a társaságoknak, hogy a bankok már a beruházás tárgyára is bejegyezhetnek jelzálog jogot, valamint hogy a kapott pénzösszeget többek között használt ingatlan vásárlására, gépek beszerzésére is fordíthatják az érintettek.


Cimkék: bank,támogatás
Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Beruházási hitel 50 millió forintig
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.