Bevezetőként egy szemléletbeli kérdést kell tisztázni, ami hasznos lehet azoknak, akik soha nem vállalkoztak eddig, de szeretnének belevágni. Nagyon fontos megérteni, hogy a VÁLLALKOZÁS NEM...
Ajánlott oldalak
2010-08-27 15:04
Szűcs Ágnes
Behozta lemaradását a gyulai turizmus
Nehéz kezdés után, ami azt jelenti, hogy az év első 5 hónapjában 20 százalékkal esett vissza az idegenforgalmi adóból származó bevétel, a júliusi és augusztusi forgalom kompenzálja az elmaradást, és végül jó üdülőszezont zár a város — mondta Bottás Gyöngyi, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. és Tourinform Iroda ügyvezető igazgatója. Hangsúlyozta, hogy az idei év első öt hónapjában a város idegenforgalmi adóbevétele némileg meghaladta a 38 millió forintot, ami több mint húsz százalékkal kevesebb, mint az előző évi 51,15 millió forint.

Májusig 20.700 vendégéjszakát számláltak Gyulán az előző év hasonló időszakában mért 23.290-nel szemben. A vendégéjszakák csökkenésére kihatott a turizmust is sújtó gazdasági válság.

Bottás Gyöngyi szerint a jól előkészített marketing, a városban rendezett kulturális, szórakoztató programok, valamint a város adottságai együttesen eredményezték az elmúlt két hónap teljesítményét.

Elmondta többek között azt is, hogy ebben az évben 13 kiállításon képviselték a fürdővárost itthon és külföldön egyaránt (Romániában, Szerbiában, Németországban). Több médiakampányt is indítottak, melyek során óriásplakátokon és sajtómegjelenésekben hívták fel a figyelmet Gyula vonzerejére.

Bottás Gyöngyi kiemelte: mivel jelenleg az ideérkező vendégek 90 százaléka magyar, egyre fontosabbá válik a külföldi vendégek megnyerése. Ennek érdekében ősszel egy londoni és egy bécsi kiállításon is megjelennek a Magyar Turizmus Zrt. standján.

A város kiemelt célja a minőségi turizmus fejlesztése, vagyis a jól fizető turisták megnyerése, amit csak a szolgáltatások színvonalának emelésével lehet elérni. Ehhez kapcsolódva elmondta, hogy 2010 végére immár négy darab négycsillagos szálloda is várni fogja a vendégeket. Az elmúlt 12 évben Gyula önkormányzata pályázati források bevonásával, milliárdos beruházásokkal segíti a turizmus fejlődését, és rövidesen befejeződik az Erkel Hotel és az egykori Agro Hotel, mostani nevén Gyula Hotel teljes felújítása. A Tourinform Iroda pedig az országban egyedülálló módon a szezonban naponta reggel 8-tól este 8-ig fogadja az ügyfeleket, ezzel is erősítve a vendégközpontúságot.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Behozta lemaradását a gyulai turizmus
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.