A TGYÁS és a GYED mellett nem lehet munkát vállalni, különben megszűnik a jogosultság. Vállalkozni sem lehet, ami pontosítva azt jelenti, hogy pl. tulajdonosként, tagként szerepelhet a jogosult a...
Ajánlott oldalak
2010-11-12 05:41
Szűcs Ágnes
Begurulunk a piacra
Továbbra is nehéz helyzetben van a gépjárműipar, hiszen a válság miatt erősen visszaesett a beszállítók szolgáltatásai iránt a kereslet.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének adatai alapján az év első kilenc hónapjában tovább csökkent az eladott autók száma, ugyanis 42 százalékkal adtak el kevesebbet, mint tavaly ilyenkor.

Évekig tartotta magát a Suzuki az eladások listáján, az idén ez a tendencia is megfordult. Míg tavaly ilyenkor a Suzuki szerepelt 17,7 százalékkal az eladott autók listáján, az idén a Wolkswagen vette át a helyezést 13 százalékkal, a Ford 12,2, a Skoda pedig 11,9 százalékkal.

 

A gépjárműipari szektorban csak középtávon lehet számítani fejlődésre, ehhez legfontosabb, hogy a beszállítói ipar is erősödjön, a magyar vállalatok kiépítsék saját kutatás-fejlesztési tevékenységüket.

Erre az eredményre jutott az Ernst & Young, ugyanis egy tanulmányában azt állítja, hogy „Kedvező időszak előtt áll térségünk gépjárműipara”. A tanulmány szerzői szerint a várható felfutás elsősorban annak köszönhető, hogy főként kisméretű és környezetbarát autók gördülnek le a magyar, valamint a szlovák, lengyel, illetve a cseh autógyárak szalagjairól, ami pedig jól illeszkedik az új nemzetközi trendbe. Éppen ennek a termékskálának köszönhetően a térségünk­ben működő autógyárak kevésbé érezték meg a válság negatív hatásait, mint a nyugat-európaiak.”

A további gyárfejlesztések révén (a győri Audi 252 milliárd forint beruházással bővíti gyárát) Győrben 1800, Szentgotthárdon pedig 1000 új munkahely létesül. A beszállítókon keresztül további több tízezer munkahely is keletkezhet.

Három év múlva az Audi a régióban a vállalat törzsállományát, a beszállítókat és a szolgáltatókat is beleértve több mint 15 ezer embernek biztosít majd megélhetést A fejlesztések volumenéből fakadóan az autógyártás az  eddigieknél nagyobb mértékben járulhat hozzá az iparág  gazdasági növekedéshez is 2013-tól kezdődően.

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Begurulunk a piacra
Hozzászólások száma: 0 db

 
2019 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.