Egyéni vállalkozónak akkor kötelező vállalkozói bankszámlát nyitni, ha áfa fizetésre kötelezett. Vagyis alanya az áfának, áfa-köteles tevékenységet végez, az adószámának a 9. számjegye 2-es. A...
Ajánlott oldalak
2010-09-17 08:44
BDB
Befőttes üvegbe, jégbe fagyasztva vagy befektetési alapba?
Hová tegyük a pénzünket? A tanácsokra a jelenlegi pénzügyi helyzet miatt különösen szükség van. A betéti kamatok történelmi mélysége talán a befőttesüveg felé taszítja a vállalkozásokat és a lakosságot egyaránt. Mielőtt dunsztkötést alkalmazva a pénzünket üvegbe zárnánk, tekintsük meg néhány biztatóbb megoldási lehetőséget is, melyek a pénzpiaci igényekhez igazodva csökkentett árfolyamkockázattal bírnak.

A hazai piacon egyedülálló előre rögzített céldátumra optimalizált befektetési alapok a Budapest 2015 és a Budapest Zenit célja, hogy olyan alternatívát nyújtson a vállalkozásoknak, mely vonzó hozamú ugyan, de kisebb kockázatú, mint a tiszta részvényalapok. A tőkeveszteségek elkerülése érdekében ezek az új alapok dinamikusan kezelik a részvénykitettséget, így a magasabb hozamlehetőség, illetve az alacsonyabb kockázat miatt az alap összetételét akár naponta is változtathatják. Az egyre népszerűbb befektetési stratégia lényege, hogy meghatározott szabályrendszer szerint az alap automatikusan csökkenti vagy növeli a kockázatos eszközök arányát, úgy, hogy azok egy előre meghatározott érték alá ne csökkenhessenek. A részvénypiacok pozitív alakulása esetén például a portfólióban növekszik a részvények súlya, ezzel megteremtve a legnagyobb hozam lehetőségét, míg ellentétes pénzpiaci mozgások esetén az alap összetétele is annak megfelelően változik. A kidolgozott stratégia így minimális árfolyamkockázat mellett magasabb hozammal biztatja a befektetőket, hosszútávon megtérülő befektetést kínálva.

A Budapest 2015 Alap a magyar részvénypiac meghatározó szereplőinek a részvényeire épül, mint például az OTP, a MOL, a Richter, az Egis, a Budapest Zenit Alapok Alapja pedig a feltörekvő Ázsia, Dél-Amerika és az EMEA régió, továbbá a fejlett Észak-Amerika és Nyugat-Európa részvénypiacaira épül.

 

A Budapest 2015 Alap olyan egyedülálló befektetési alternatívát kínál a hazai részvénypiacot kedvelő vállalkozásoknak, melyekkel hosszú távon (öt év), túlzott kockázatot nem vállalva kamatoztathatják pénzüket. Az öt éves periódus alatt a részvénykitettség aránya folyamatosan csökken, míg az időszak elején magas arányban vannak jelen az alapban a nagyobb hozam elérésének céljával, addig ez az arány folyamatosan, évente előre meghatározott mértékben csökken, ezzel minimális szinten tartva a kockázatot.

„Az ötödik évben az alap árfolyamának „padló” értéke már eléri a 98 %-ot, azaz minimális szintre csökkenti a kockázatos eszközök súlyát. Az alap 2015. decemberi céldátumával egy kifejezetten a Tartós Befektetési Számlára megalkotott, a hazai piacon egyedülálló termék” - mondta el Fatér Gyula, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója.

Természetesen azokra az ügyfelekre is gondolni kell, akik a nagyobb kockázat, nagyobb hozam mellett teszik le a voksukat. Ezeknek az igényeknek a kielégítésére szolgál a Budapest Zenit Alap, melyet külföldi részvénypiaci szereplőkkel hívtak életre.

„Elsősorban az átlagosnál nagyobb kockázatot kedvelő, magasabb hozamlehetőségeket kereső privátbanki ügyfeleink igényeit igyekeztünk kielégíteni a Budapest Zenit Alapok Alapjával, amely létrehozásakor arra törekedtünk, hogy ügyfeleink jelentősebb tőkeveszteségek nélkül egyszerűen és költséghatékonyan, egyetlen alapon keresztül részesedhessenek a globális feltörekvő és fejlett piacok teljesítményéből” — tájékoztatta az érdeklőket a vezérigazgató.

A jegyzési időszak 2010. szeptember 6-ától 2010. október 8-áig tart, amely időszak alatt a befektetők vételi jutalék nélkül fektethetnek az alapokba. A befektetési jegyek névértéke 1 Ft. A befektetés lehetséges kockázatairól részletes felvilágosítás az alapok hivatalos tájékoztatóiban található ITT és ITT.

 

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : Befőttes üvegbe, jégbe fagyasztva vagy befektetési alapba?
Hozzászólások száma: 0 db

 
2020 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.